Kim Kardashian a cumpărat crucifixul Attallah ce a apărținut Prințesei Diana

17 Ian 2023
 Kim Kardashian a cumpărat crucifixul Attallah ce a apărținut Prințesei Diana

Kim Kardashian a achiziționat Crucea Attallah purtată de Diana, Prințesa de Wales, după ce pandantivul a fost pus în vânzare la Sotheby’s Londra. Crucea Attallah, un pandantiv din anii 1920 al designerului de bijuterii de lux Garrard, care a fost purtat de mai multe ori de Diana, s-a vândut miercuri cu 163.800 de lire sterline la vânzarea regală Sotheby’s, anunță The Guardian.

Crucea de ametist a fost concurată de patru ofertanți în ultimele cinci minute ale vânzării Sotheby’s și a fost cumpărată în cele din urmă de un reprezentant al lui Kardashian, în vârstă de 42 de ani, a confirmat casa de licitații.

Pandantivul, care a fost cel mai faimos obiect purtat de Diana la o gală de caritate din Londra, în octombrie 1987, s-a vândut cu mai mult de două ori decât estimarea înainte de licitație.

Crucea a fost cumpărată pentru prima dată de la Garrard de către omul de afaceri Naim Attallah în anii 1980, iar prin prietenia sa cu Diana, Attallah a putut să i-o împrumute de mai multe ori de-a lungul mai multor ani. Pandantivul în formă de cruce – considerat a fi o comandă privată unică de la Garrard – este o piesă îndrăzneață și plină de culoare, asortată cu ametiste tăiate pătrat și accentuată de diamante tăiate circular. Crucea are o greutate totală a diamantului de aproximativ 5,25 carate.

Înainte de vânzare, șeful de bijuterii de la Sotheby's Londra, Kristian Spofforth, a declarat: „Bijuteriile deținute sau purtate de regretata Prințesă Diana sunt foarte rare pe piață, în special o piesă precum crucea Attallah, care este atât de colorată, îndrăzneață și distinctă. Într-o oarecare măsură, acest pandantiv neobișnuit este un simbol al siguranței de sine în creștere a prințesei în alegerile sale vestimentare și de bijuterii, în acel moment anume din viața ei.”

Kardashian și-a arătat anterior interesul pentru articolele de modă istorice, inclusiv o rochie Marilyn Monroe purtată de starul reality-ului la Met Gala de anul trecut. În mai 2022, Kardashian a dezvăluit că a slăbit 16 kg pentru a se i potrivi rochia „iconica”, care i-a fost împrumutată de la Muzeul Ripley’s Believe It or Not!.

A fost purtată inițial de Monroe în timpul celebrului ei spectacol din 1962 atunci când a intonat vestitul „La mulți ani” președintelui american John F Kennedy.

Alte stiri din Externe

Ultima oră