Kim Jong-un a declarat racheta balistică a Coreei de Nord - un cadou pentru nenoriciții de americani! (VIDEO)

05 Iul 2017
Kim Jong-un a declarat racheta balistică a Coreei de Nord - un cadou pentru nenoriciții de americani! (VIDEO)

Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes racheta balistică intercontinentală (ICBM), o etapă importantă către realizarea obiectivului său de a putea ameninţa nuclear teritoriul Statelor Unite.

Testul „istoric” al unei rachete de tip Hwasong-14 a fost supervizat de liderul nord-coreean Kim Jong-un, a anunţat o prezentatoare a televiziunii nord-coreene într-un buletin special.

Potrivit agenției de stat KCNA, Kim Jong-un a declarat că testul rachetei intercontinentale este "un cadou pentru nemernicii de americani" și le-a cerut experților în fizică nucleară să le "trimită mai des cadouri Yankeilor", sub forma rachetelor balistice și a testelor nucleare.

Kim Jong-un a privit cu satisfacție lansarea rachetei de tip Hwasong-14, pe care a descris-o "la fel de frumoasă ca un băiat arătos" și a apreciat că aceasta a fost "foarte bine construită".

Washingtonul a confirmat marţi că Phenianul a procedat la prima sa lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) şi a denunţat ”o nouă escaladare a ameninţării” reprezentate de regimul stalinist, relatează AFP.

Alte stiri din Externe

Ultima oră