Justitia germana decide vaccinarea forțată a unei supraviețuitoare a Holocaustului

16 Ian 2023
Justitia germana decide vaccinarea forțată a unei supraviețuitoare a Holocaustului

O instanță din Germania a decis vaccinarea forțată a supraviețuitoarei Holocaustului Inna Zhvanetskaya și apoi internarea ei într-o secție de psihiatrie, scrie Jerusalem Post.

Un tribunal din orașul german Stuttgart, în statul Baden-Württemberg, încearcă să forțeze vaccinarea împotriva COVID-19 asupra unui compozitor evreu de 85 de ani, un supraviețuitor al Holocaustului, stârnind indignare în rândul jurnaliștilor germani și a liderilor al comunității evreiești. Un tribunal regional a respins decizia.

Site-ul austriac în limba germană Report24 a scris pentru prima dată marți despre cazul supraviețuitoarei Holocaustului Inna Zhvanetskaya. Ea s-a născut în Ucraina în 1937. Holger Fischer, avocatul Zhvanetskaya, a declarat, joi, pe contul său Telegram, că un tribunal regional din Stuttgart a anulat decizia inferioară, excluzând vaccinarea forțată.

Raport 24 a spus că Zhvanetskaya va fi „trimisă, împotriva voinței ei, la un medic, care o va vaccina de două ori împotriva COVID-19”. Institutul de știri a adăugat că după vaccinare va fi „instituționalizată într-o unitate psihiatrică închisă”.

Potrivit Report24, „Ea nu are mintea nesănătoasă și nici nu se pune în pericol pe sine sau pe alții. Îi este doar frică pentru viața ei”, ceea ce face ca decizia de  la psihiatrie să fie îndoielnică.

Martin Arieh Rudolph, președintele comunității evreiești din Bamberg, Bavaria a trimis o scrisoare președintelui comunității evreiești din Stuttgart, Barbara Traub, întrebând dacă ea și comunitatea evreiască ar putea interveni pentru a o ajuta pe Zhvanetskaya.

Jerusalem Post a trimis, de asemenea, o întrebare lui Michael Blume, funcționarul public desemnat să asigure viața evreiască și să combată antisemitismul în Stuttgart. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră