Jumătate din capacitatea de energie termică a Ucrainei a fost lovită de atacurile rusești

21 Oct 2022
Jumătate din capacitatea de energie termică a Ucrainei a fost lovită de atacurile rusești

Rusia a lovit cel puțin jumătate din capacitatea de energie termică a Ucrainei și a provocat daune de miliarde de dolari în atacurile care au avut loc începând din 10 octombrie, dar nu toate unitățile de energie afectate au încetat complet să funcționeze, a declarat vineri ministrul ucrainean al energiei, scrie Reuters

Herman Halushchenko a declarat pentru Reuters într-un interviu că 30-40% din totalul infrastructurii energetice naționale a fost lovită de atacuri pe care le-a descris ca fiind destinate distrugerii sistemului energetic al Ucrainei -- un obiectiv despre care a spus că nu a fost atins.

"Este o capacitate destul de mare. Pot să vă spun că este... cel puțin jumătate din capacitatea de generare termică, chiar mai mult", a spus el, întrebat despre amploarea pagubelor.

„Săptămâna aceasta, au vizat o serie de (centrale) de generare termică”, a spus Halushchenko, adăugând că Ucraina a pierdut 4000 MW din capacitatea de generare ca urmare a acestor atacuri.

Rusia și-a intensificat atacurile aeriene asupra Ucrainei săptămâna trecută folosind rachete și drone pentru a viza Kievul, alte orașe importante și infrastructura energetică.

„Vedem că au vizat o serie de noi (facilități), dar au bombardat și (facilități) care fuseseră deja bombardate înainte pentru a le distruge absolut”, a spus Halușcenko.

El a spus că importurile de energie electrică ar putea fi una dintre opțiunile pe care le urmărește Ucraina pentru a trece peste criză și că unii comercianți au început deja negocieri cu furnizorii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră