Joe Biden spune că dorește să continue „cooperarea strânsă” cu Londra fără să-l menționeze pe Boris Johnson

08 Iul 2022
Joe Biden spune că dorește să continue „cooperarea strânsă” cu Londra fără să-l menționeze pe Boris Johnson

Președintele american Joe Biden a declarat joi că țara sa își va continua „cooperarea strânsă” cu Marea Britanie, în special în ceea ce privește Ucraina, într-un comunicat de presă emis după demisia prim-ministrului britanic Boris Johnson, fără totuși să-l menționeze pe acestea, scrie Le Figaro

„Marea Britanie și Statele Unite sunt cei mai apropiați prieteni și aliați, iar relația specială dintre oamenii noștri rămâne puternică și de durată”, a spus Joe Biden.

„Aștept cu nerăbdare să continuăm cooperarea noastră strânsă cu guvernul Marii Britanii, precum și cu aliații și partenerii noștri din întreaga lume, pe o serie de priorități înalte ”, a adăugat el. 

„Acest lucru include menținerea unei abordări puternice și unite pentru sprijinirea poporului Ucrainei în timp ce se apără împotriva războiului brutal al lui Putin asupra democrației lor și tragerea la răspundere a Rusiei pentru acțiunile sale”, a continuat el. 

Textul nu îl menționează pe Boris Johnson care și-a anunțat joi demisia după o avalanșă de dezertări în guvernul său și numeroase scandaluri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră