Joe Biden nu exclude o întâlnire cu Vladimir Putin la summitul G20 din noiembrie

07 Oct 2022
Joe Biden nu exclude o întâlnire cu Vladimir Putin la summitul G20 din noiembrie

Președintele indonezian, care organizează G20 anul acesta, a indicat în august că Vladimir Putin va merge la Bali, scrie BFMTV.

Președintele american Joe Biden nu a exclus joi o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin în timpul summitului G20 din noiembrie de la Bali , Indonezia.

„Rămâne de văzut”, a spus el reporterilor, întrebat despre posibilitatea de a discuta direct cu președintele rus în timpul summitului. Casa Albă a spus anterior că o astfel de întâlnire nu este imposibilă.

O întâlnire și cu Xi Jinping?

Dar planurile de călătorie ale celor doi lideri rămân de confirmat. Executivul american a spus că, dacă Vladimir Putin va merge la summitul G20, ar trebui să participe și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, chiar dacă țara sa nu este membră a grupului.

Joe Biden a mai spus că este „sigur” că va avea o întâlnire cu omologul său chinez, Xi Jinping, dacă acesta din urmă va veni în Bali.

Nu este sigur că Vladimir Putin și Xi Jinping vor fi prezenți. Invazia Ucrainei a izolat Rusia pe scena internațională, iar liderul chinez își limitează călătoriile în străinătate din cauza Covid-19.

În august, președintele indonezian Joko Widodo a declarat într-un interviu acordat Bloomberg că președinții rus și chinez vor participa la summit.

Alte stiri din Externe

Ultima oră