Joe Biden ironizat pentru că a dat mâna în aer după discurs

16 Apr 2022
Joe Biden ironizat pentru că a dat mâna în aer după discurs

Republicanii s-au grăbit să profite de cea mai recentă gafă a președintelui SUA pentru a pune la îndoială starea sa cognitivă, scrie The Telegraph

Republicanii l-au ironizat pe Joe Biden pentru că „strânge mâna în aer”, după ce președintele SUA a părut confuz la sfârșitul unui discurs despre lanțurile de aprovizionare.

Președintele în vârstă de 79 de ani tocmai terminase de susținut un discurs de aproape 40 de minute în Greensboro, Carolina de Nord, când s-a întors la dreapta și și-a întins mâna. Biden a zăbovit apoi pe scenă cu spatele la public,întorcându-se la stânga înainte de a coborî prin dreapta.

Câțiva dintre adversarii săi politici, inclusiv senatorul Republicii Ted Cruz, au pus la îndoială aptitudinea mentală a lui Biden.

Susținătorii au sugerat că el se adresa publicului pe marginea scenei, întinzându-și mâna ca un gest de recunoaștere.
Discursul său a avut ca scop creșterea presiunii asupra Congresului pentru a crește finanțarea semiconductoarelor pe fondul unui deficit al acestei componente cheie.

La un moment dat, dl Biden a susținut că a fost „profesor titular” la Universitatea din Pennsylvania, în ciuda faptului că nu a predat niciodată acolo.

În timp ce rivalii săi politici au pus la îndoială starea psihică a președintelui, Ted Cruz a împărtășit videoclipul plecării sale de pe scenă, cu un emoji cu ochii mari ca legendă.

Harmeet K Dhillon, o fostă vicepreședintă a Partidului Republican din California, a scris: „Repet, unde sunt cei care au grijă de familia de la Casa Albă și Biden a căror sarcină este să-l facă să arate bine? „Este cu adevărat bizar, cu excepția cazului în care vor să arate ca un pacient cu demență.”

Gafele domnului Biden au devenit mai frecvente în ultimele luni. La începutul acestei luni, el a spus că prima doamnă Jill Biden a fost vicepreședintele lui Barack Obama, o slujbă pe care o ocupase el însuși timp de opt ani.

Și i-a enervat pe ceilalți lideri occidentali după ce a ieșit din scenariu pentru a cere schimbarea regimului la Moscova când a vizitat Varșovia.

Câteva zile mai târziu, dl Biden a fost văzut citind de pe o foaie în timp ce își clarifica afirmația că Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”, într-o aparentă încercare de a evita o altă gafă. Comentariul a declanșat o reacție internațională și a forțat Casa Albă să emită o clarificare.

Săptămâna aceasta, Biden a fost ironizat într-o emisiune de schițe din Arabia Saudită, în care președintele a fost înfățișat ca nepăsător și uituc, în imagini care de atunci au devenit virale.

Clipul de un minut în stil Saturday Night Live arată un actor care îl interpretează pe Biden rătăcind de pe scenă, uitând numele președintelui rus, adormind la jumătatea propoziției și numindu-și vicepreședintele „Prima Doamnă”.
La începutul acestei luni, Biden a fost eclipsat la Casa Albă de un Barack Obama care a revenit.

Domnul Biden a fost surprins de camerele de filmat ridicând mâinile în aer în aparentă frustrare, în timp ce stătea deoparte, în timp ce colegii politicieni roiau pentru a-l saluta pe fostul președinte.

Clipul a fost distribuit pe scară largă de GOP, Comitetul Național Republican batjocorindu-l pe președintele democrat și spunând: „Este atât de trist”.

 Obama a fost invitat înapoi la Casa Albă de domnul Biden, fostul său vicepreședinte, pentru a sărbători a 12-a aniversarea legii sale de asistență medicală, adesea denumită „Obamacare”.

Casa Albă a fost, de asemenea, forțată să corecteze o eroare a lui Biden, după ce a spus că americanii care folosesc energie regenerabilă pentru a-și alimenta casele ar putea economisi „în medie aproximativ 500 de dolari pe lună”.

La câteva ore după discurs, Casa Albă a trimis o transcriere a remarcilor președintelui cu cuvântul „lună” tăiat și cuvântul „an” adăugat între paranteze.

Seria de gafe vine în momentul în care cifrele sondajelor lui Biden au atins un nou minim în timpul președinției sale, deoarece un sondaj a arătat că doar 33% dintre americani aprobă performanța lui.

Cifra dintr-un sondaj Quinnipiac a egalat valoarea minimă anterioară a lui Biden din același sondaj din ianuarie. În ultimele sondaje, doar 39% au spus că aprobă gestionarea de către președintele SUA a crizei din Ucraina, iar 48% au dezaprobat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră