Joe Biden a plătit 2,75 milioane de dolari cash pentru casa de vacanță în vremea când Hunter îsi amenința partenerii de afaceri

22 Oct 2023
Joe Biden a plătit 2,75 milioane de dolari cash pentru casa de vacanță în vremea când Hunter îsi amenința partenerii de afaceri

Joe Biden a plătit aproape 2,75 de milioane de dolari în cash pentru casa din Rehoboth Beach la câteva săptămâni după ce Hunter a trimis un mesaj „amenințător” partenerului de afaceri chinez caruia îi cerea să încheie o afacere de 10 milioane de dolari, scrie DailyMail

Este locul preferat al lui Joe Biden – casa lui de vară din Delaware, unde a petrecut cel puțin 300 de zile din cele 1.000 de zile ale sale ca președinte

Biden și-a cumpărat casa într-un moment în care părea că cariera lui politică s-a încheiat – la cinci luni de la încheierea vicepreședinției, avea peste 70 de ani și, la urma urmei, a decis să renunțe la o candidatură în 2016 pentru postul de top.

Dar acum, acea casă din orășelul Rehoboth Beach s-ar putea dovedi a fi o problemă majoră, deoarece republicanii își continuă eforturile de a găsi legături de afaceri între cel de-al 46-lea președinte și fiul său Hunter. Pe atunci, cetățeanul privat Biden, care și-a petrecut aproape toată viața adultă în serviciul public, a cumpărat casa pentru puțin sub 2,75 milioane de dolari – în numerar.

Și făcând tranzacția și mai ciudată, ea a avut loc la câteva săptămâni după un SMS extrem de discutabil pe care Hunter l-a trimis lui Runlong „Raymond” Zhao, un asociat la gigantul petrolier chinez CEFC, cerându-i să încheie o afacere în valoare de 10 milioane de dolari pe an.

„Stau aici cu tatăl meu și am dori să înțelegem de ce angajamentul luat nu a fost îndeplinit”, i-a scris Hunter lui Zhao pe WhatsApp pe 30 iulie 2017.

Apoi pare să-l amenințe pe Zhao – pe care îl numește Z.

„Spuneți-i directorului că aș dori să rezolv acest lucru acum înainte de a scăpa de sub control”, scrie el la 9.45 dimineața.

„Și acum înseamnă diseară”, adaugă el, aparent referindu-se la ora la Beijing, care este cu 12 ore înainte.

„Și Z, dacă primesc un telefon sau un mesaj de la oricine implicat în asta, în afară de tine, Zhang sau președintele, mă voi asigura că între bărbatul care stă lângă mine și fiecare persoană pe care o cunoaște și capacitatea mea de a păstra pentru totdeauna ranchiună față de tine. Vei regreta că nu mi-ai urmat sfatul.

„Ok, prietene – stau aici și aștept telefonul cu tatăl meu. Sper că tot ceea ce faci este foarte, foarte, foarte important."

Nu există nicio dovadă că Joe Biden stătea de fapt cu fiul său, dar metadatele din fotografiile obținute din laptopul abandonat al lui Hunter arată că se afla la casa principală a tatălui său, conacul lui Wilmington, în ziua în care a fost trimis SMS-ul.

James Comer, președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei și una dintre figurile cheie care au condus cererile pentru demiterea lui Biden, a declarat că achiziția casei în totalitate în cash este suspectă.

„Faptul că Joe Biden a cumpărat o casă luxoasă pe plajă în aceeași perioadă în care familia lui primea milioane de la o companie legată de partidul comunist chinez ridică multe întrebări la care trebuie să se răspundă”, a declarat Comer pentru DailyMail.com.

„Comisia de Supraveghere a Camerei va continua să urmărească traseul banilor pentru a determina amploarea implicării președintelui Biden în schemele de trafic de influență ale familiei sale și impactul acesteia asupra securității noastre naționale”, a adăugat Comer.

Senatorul Ron Johnson, care împreună cu senatorul Chuck Grassley a petrecut ani de zile investigând activitățile de afaceri străine ale lui Hunter, a spus că tranzacția „subliniază imperativul” de a obține toate înregistrările bancare ale lui Biden.

„Corupția familiei Biden a fost evidentă de ani de zile”, a susținut el.

„Aceasta este doar o altă dovadă care probabil va fi ignorată încă o dată de majoritatea mass-media. De asemenea, subliniază imperativul de a obține toate înregistrările bancare de la toți Biden-ii care au beneficiat de greșelile lui Joe și Hunter.

Casa Albă a negat că președintele a fost vreodată „în afaceri” cu fiul său. Dar asistenții au încetat recent să pretindă că cei doi nu au vorbit niciodată despre tranzacțiile externe ale lui Hunter.

Înregistrările proprietății arată că a doua proprietate cu șase dormitoare a lui Joe a fost achiziționată pe 8 iunie 2017 pentru 2.744.001 de dolari – cu doar șapte săptămâni înainte de mesajele ale fiului său. 

Nu a fost înregistrată nicio ipotecă la vânzare, ceea ce indică că Joe a plătit toți banii pentru a doua sa casă.

În 2017, primul an în care Joe a plecat din funcție după 36 de ani în Senat și încă opt ca vicepreședinte, cuplul a declarat un venit de 11 milioane de dolari și încă 4,58 milioane de dolari în 2018.

 La momentul achiziționării casei lui Joe Rehoboth, site-ul local de știri Delaware Online a raportat că aceasta a fost cumpărată „folosind o parte din avansul lor dintr-o afacere cu mai multe cărți”.

Dar chiar dacă banii pentru casă au venit din cei 11 milioane de dolari pe care el și Jill i-au câștigat în acel an, conform declarațiilor lor fiscale, există încă discrepanțe mari în dezvăluirile financiare ale președintelui care rămân neexplicate.

Între 2017 și 2019, el și prima doamnă Jill Biden au raportat un venit brut de 16,5 milioane de dolari în declarațiile lor fiscale federale, publicate de campania Biden.

Marea majoritate a venit de la cele două companii ale lor, CelticCapri Corp și Giacoppa Corp, pe care le folosesc pentru angajamente de vorbit și scris.

Dar în completările Oficiului pentru Etică Guvernamentală (OGE) pentru aceeași perioadă, Joe a raportat doar venituri de 9,6 milioane de dolari pentru el și soția sa.

Joe a fost obligat să depună rapoarte OGE în timp ce era vicepreședinte și în 2019 după ce și-a declarat candidatura prezidențială.

O parte din restul de aproximativ 7 milioane de dolari au provenit din salariile câștigate de Prima Doamnă de la slujba ei de profesor la Northern Virginia Community College și un salariu pe care și l-a plătit ea însăși de la Giacoppa, pe care cuplul nu trebuia să îl raporteze la OGE.

Dar o comparație a veniturilor raportate de Joe de la compania sa CelticCapri în rapoartele OGE față de ceea ce a spus el la IRS, arată o diferență de aproape 5.180.071 de dolari.

Cifra este surprinzător de similară cu cele 5 milioane de dolari despre care se presupune că Joe a fost mituit de Mykola Zlochevsky, proprietarul companiei ucrainene de gaze Burisma, conform informațiilor primite de un informator de încredere al FBI.

În transcrierea interviului unui agent cu informatorul anonim, publicată de Congres în acest an, sursa a susținut că, în timpul unei întâlniri cu Zlochevsky din 2016, oligarhul ucrainean s-a lăudat că i-a distribuit câte 5 milioane de dolari lui Hunter, care a făcut parte din consiliul Burisma. Afirmațiile rămân nedovedite.

Alte stiri din Externe

Ultima oră