O iubitoare de animale din Germania este dispusă să investească orice ca să salveze porcușori de Guineea în România. “Sunt mici, drăguți și condamnați la moarte. Conducerea unui laborator de experimente pe animale din România vrea să scape de 244 de porcușori de Guineea. Pe ei încă nu au fost efectuate experimente, fiindcă sunt considerați surplus numeric. Un număr semnificativ urmează să ajungă la Hamburg, în posesia lui Christin Ludtke din Schonberg”, scrie Hamburger Abendblatt.
Iubitoarea de animale de 24 de ani a început cu 20 de porcușori și se axează de câțiva ani pe rasele Minipli și Lunkarya. În urmă cu trei ani și-a transformat locuința într-o adevărată crescătorie de porcușori de Guineea.
“Oamenii au început să afle de pasiunea mea și am primit tot mai multe solicitări să adopt animalele lor. Uneori am acceptat și 20-30 de exemplare de la o singură persoană. Aceste animale nu pot trăi în solitaritate”, consideră Christin.
Cât privește operațiunea de salvare din România, Christin este destul de reținută. “Nu vreau să spun în ce localitate ne vom deplasa, fiindcă cei de la laborator nu doresc să se afle. Am fost atenționată de organizația austriacă My Second Life, care se ocupă de salvarea animalelor supuse la experimente. De obicei, este vorba despre șoareci și șobolani, dar acum era vorba despre 244 de porcușori de Guineea”, adaugă ea.
”Animalele au fost crescute special pentru un experiment, dar acesta nu a mai fost pus în aplicare. Porcușorii sunt sănătoși și nu le merge chiar foarte rău. Eu am organizat operețiuporcusor de marenea de salvare. În prima fază, cei 244 vor ajunge din România în Austria. De acolo, 129 vor lua calea Germaniei. Am construit boxe speciale pentru transport. Acolo vor avea parte de fân și bucăți de castraveți și pepene. După fiecare 200 de kilometri ne vom opri și medicii veterinari vor inspecta animalele.
Temperatura în boxe nu va depăsi 20 de grade. Dacă apar complicații, am luat deja legătura cu toate clinicile veterinare de pe traseul nostru. Din Austria până la Hamburg nu vom avea asistență medicală, dar o să mă ocup eu de ele. Am medicamente și o listă cu strictul necesar. Data preconizată pentru sosirea la Hamburg este 20 iunie”, explică femeia.
Cheltuielile nu sunt de neglijat. “Masculii urmează să fie castrați. Fiecare operație ne costă 60 de euro. Mâncarea zilnică a animalelor ne costă încă 20-30 de euro. La acestea se adaugă și eventuale cheltuieli cu medicii veterinari. Animalele vor sta în carantină. Masculii castrați trebuie să rămână șase săptămâni izolați. Nu mă interesează costurile și nici părerile contestarilor. Aceasta este pasiunea mea. Fiecare are un altfel de simț etic. Al meu îmi spune să salvez aceste animale”, a încheiat tânăra de 24 de ani. (I.D)