Israelul nu va furniza arme Ucrainei

20 Oct 2022
Israelul nu va furniza arme Ucrainei

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat miercuri că țara sa nu va furniza arme Ucrainei, la două zile după ce Moscova a avertizat împotriva livrării de arme israeliene la Kiev, scrie Le Monde 

„Politica noastră față de Ucraina nu se va schimba. (…) Nu vom furniza un sistem de arme Ucrainei” , a declarat Gantz în cadrul unei conferințe adresate ambasadorilor Uniunii Europene (UE), potrivit unui comunicat de presă al serviciilor sale.

Cu toate acestea, el a reiterat angajamentul Israelului de a continua să ofere ajutor umanitar Ucrainei.

"Israelul are o politică de sprijinire a Ucrainei prin ajutor umanitar și livrare de echipamente defensive vitale. Intenționez să revizuiesc și să aprob un pachet de ajutor suplimentar, așa cum am făcut în trecut", a adăugat el.

Fostul președinte rus și actualul numărul doi în Consiliul de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat luni Israelul împotriva livrărilor de arme către Kiev, spunând că îi va „distruge” relația cu Rusia.

 "Israelul pare să se pregătească să livreze arme regimului de la Kiev. Acesta este un pas foarte nesăbuit. Va distruge toate relațiile interstatale dintre țările noastre", a spus el pe contul său Telegram. Întrebată de presă despre aceste afirmații, o purtătoare de cuvânt a premierului israelian Yair Lapid a refuzat să comenteze declarațiile lui Dmitri Medvedev.

Alte stiri din Externe

Ultima oră