UPDATE. Accident pe un şantier din Tel Aviv. O parcare subterană s-a prăbuşit, sunt morți, răniți și dispăruți (VIDEO)

05 Sep 2016 | scris de Marina Constantinoiu
UPDATE. Accident pe un şantier din Tel Aviv. O parcare subterană s-a prăbuşit, sunt morți, răniți și dispăruți (VIDEO)


Cel puțin două persoane au murit și alte 23 sunt rănite. Echipele de salvare au ajuns imediat la locul tragediei.
Toți răniții au fost transportați la spitalele din apropiere. Trei persoane sunt încă date dispărute, scrie ynetnews.com.

Inițial, știrile vorbeau despre o macara de mari dimensiuni care ar fi căzut pe locul în care se afla parcarea, provocând prăbușirea acesteia.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru Ynet că mai multe etaje ale clădirii s-au prăbușit și că există un pericol de prăbușire și pentru clădire și zona adiacentă.

Pompieri și polițiști au fost chemați la fața locului pentru a ajuta la salvarea cât mai multor persoane. Spitalul Ichilov Medical Center din Tel Aviv a fost pregătit pentru a primi răniții.
Au fost trimise și echipe de intervenție specializate ale Armatei, care au adus echipament pentru localizarea persoanelor date dispărute.

Clădirile aparțin companiilor Danya Cebus și Africa Israel, implicate în afaceri imobiliare și în România, mai ales prin construirea mall-ului AFI Palace Cotroceni.

Surse din Municipalitatea Tel Aviv au declarat că parcarea afectată este Ahuzot Hof, o subsidiară a municipalității. Proiectul a început în noiembrie 2014 și ar fi trebuit să se încheie la începutul lui 2017, scrie ynetnews.com.

santier
Cel puţin 30 de persoane au fost rănite în urma accidentului de pe şantierul de la strada HaBarzel din Tel Aviv, la faţa locului aflându-se echipe ale Magen David Adom (echivalentul Crucii Roşii, în Israel –n.r).

acc

targi
Poliţia a rugat trecătorii să se îndepărteze de la faţa locului, pentru a permite forţelor de securitate să aibă acces deplin la şantier. 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră