INUMAN! Băiețel sirian, refugiat în Turcia, bătut de patronul unui restaurant (FOTO)

28 Iul 2015
INUMAN! Băiețel sirian, refugiat în Turcia, bătut de patronul unui restaurant (FOTO)
Media socială a reacționat vehement față de gestul comis de proprietarul unui restaurant din Izmir care a bătut un băiețel sirian, refugiat de război în Turcia, pentru că vindea șervețele de hârtie în fața localului, în încercarea de a câștiga ceva bani care să le asigure existența.

Imaginile postate pe Twitter, în care băiețelul apare bătut și plângând, au sensibilizat utilizatorii rețelei de socializare, creând un curent atât de puternic de susținere încât chiar și prim-ministrul turc, Ahmet Davutoglu, a fost nevoit să intervină public, cerând ca băiețelul să fie identificat și să i se acorde îngrijiri și adăpost.

"Doar vindeam șervețele. In momentul în care o doamnă dorea să cumpere un pachețel, niște bărbați m-au tras deoparte și au început să mă lovească. M-au călcat în picioare, cred că am leșinat. Niște compatrioți au intervenit și după ce mi-au turnat puțină apă pe față mi-am revenit", a povestit băiatul polițiștilor, conform Daily Mail.

Persoana care l-a agresat susține că băiețelul ar fi sâcâit clienții restaurantului aflați pe terasa și că nu și-a mai putut calma nervii în momentul în care băiatul ar fi refuzat să plece.

Conform Agenției ONU pentru Refugiați, peste 1.7 milioane de sirieni au sosit în Turcia, în urma declanșării războiului civil din țara de origine. În ciuda faptului că există tabere de refugiați, mulți dintre sirieni sunt nevoiți să trăiască pe străzi și să supraviețuiască pe cont propriu.








dailymail.co.uk

Alte stiri din Externe

Ultima oră