În fața amenințarii unui nou val de Covid, Biden solicită încă 22,4 miliarde

03 Sep 2022
În fața amenințarii unui nou val de Covid, Biden solicită încă 22,4 miliarde

Parlamentarii au plătit deja foarte mult pentru pandemie, nu este sigur că Congresul va accepta cererile președintelui, scrie Le Figaro.

Avertizând deja că ar fi probabil necesare „compromisuri dure” pe măsură ce se apropie un potențial nou val de Covid-19 în toamnă, Casa Albă a cerut Congresului să plătească încă 22,4 miliarde de dolari pentru a menține programele esențiale de testare și vaccinare. Această solicitare vine în timp ce autoritățile sanitare, care au recomandat joi noua versiune a vaccinurilor Covid-19 de la Pfizer și Moderna, pregătesc o nouă campanie de vaccinare.

Dar nu este sigur dacă Congresul va accepta cererile lui Joe Biden, deoarece parlamentarii au plătit deja foarte mult pentru pandemie și sunt din ce în ce mai mult pe poziții bipartizane, pe măsură ce alegerile de la jumătatea mandatului se apropie în noiembrie. O solicitare anterioară de fonduri suplimentare este încă blocată, guvernul fiind deja obligat „să recupereze fondurile destinate nevoilor urgente pentru a satisface nevoi și mai urgente” , notează un memoriu al administrației.

Un posibil „nou vârf în această toamnă

Programul de livrare gratuită a testelor la domiciliu a fost suspendat vineri din lipsă de suficienți bani. Guvernul „are încă teste disponibile în rezervă, dar nu sunt suficiente dacă există un nou vârf în această toamnă”, a spus un oficial guvernamental în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii.

Guvernul ar trebui să poată continua să finanțeze vaccinuri până la începutul anului viitor. Însă, fără fonduri suplimentare, va trebui să facă tranziția mai repede decât se aștepta la un sistem în care vaccinurile vor fi rambursate de asigurările de sănătate, ceea ce va lăsa deoparte persoanele fără asigurare bună, a mai subliniat el. 

Dincolo de programele legate de Covid-19, Casa Albă a mai cerut Congresului să aloce fonduri suplimentare pentru a ajuta Ucraina, pentru a lupta împotriva variolei maimuțelor și pentru a gestiona dezastrele naturale care au devastat țara: Kentucky, California și alte state.

Alte stiri din Externe

Ultima oră