În întuneric și înconjurat de lumânări Elon Musk oferă viziunea sa asupra viitorului: turism cu rachete, tuneluri și extratereștri

15 Noi 2022
În întuneric și înconjurat de lumânări Elon Musk oferă viziunea sa asupra viitorului: turism cu rachete, tuneluri și extratereștri

Elon Musk, stând în întuneric și înconjurat de lumânări, a oferit luni o viziune asupra viitorului care include extratereștri, tuneluri adânci și călătorii cu rachete turistice, scrie 7sur7.

Îmbrăcat într-o cămașă tradițională batik indoneziană miliardarul proprietar al Twitter a apărut luni într-o video pentru a se adresa liderilor de afaceri adunați la Bali în vederea summitului G20. În imagine, doar fața și mâinile sale erau vizibile pe un ecran negru.

"Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel. De aceea sunt complet în întuneric", i-a spus el magnatului indonezian Anindya Bakrie care modera discuția.

Întrebat de ce nu a călătorit pe insula tropicală indoneziană, noul șef Twitter a glumit că „volumul de muncă a crescut recent foarte mult” după preluarea gigantului rețelelor sociale.

Nu a spus prea multe despre controversata sa achiziție care a inclus disponibilizarea a mii de angajați și introducerea unei versiuni de abonament.

Lăsând la o parte Twitter, conversația s-a îndreptat în schimb către tuneluri săpate adânc pentru a combate blocajele în trafic, înconjurul lumii în mai puțin de o oră și descoperirea vieții extraterestre în spațiu.

„Poate vom găsi civilizații extraterestre sau vom descoperi civilizații care au existat cu milioane de ani în urmă”, a spus el.

Tuneluri în loc de mașini zburătoare

Șeful producătorului de mașini electrice Tesla a continuat să se bucure de avantajele tunelurilor față de mașinile zburătoare în abordarea blocajelor de trafic.

„Vehiculele electrice și tunelurile sunt absolut un răspuns la cea mai gravă congestie posibilă din orice oraș, pentru că puteți adăuga câte straturi adânci doriți până când aglomerația este curățată”, a spus el.

Pe lângă viziunea sa „optimistă” asupra viitorului Indoneziei ca țară în curs de dezvoltare, conversația s-a concentrat în principal pe perspectiva sa originală și îndrăzneață pentru viitorul Pământului.
Jakarta l-a invitat pe Musk să folosească Indonezia ca loc de lansare pentru racheta sa SpaceX, indicând beneficiile unei locații aproape de ecuator.

Elon Musk, care este cel mai bogat om din lume, a spus că vrea să vadă bazele de lansare de rachete dezvoltate în întreaga lume, care să permită oamenilor să călătorească „în cealaltă parte a lumii” cu o viteză atingând de 20 de ori viteza sunetului.

„Cred că s-ar deschide cu adevărat lumea dacă ai putea călători oriunde în mai puțin de o oră”, a spus el.

Dar, în ciuda tuturor viselor sale îndrăznețe despre viitor, antreprenorul nu s-a putut abține să nu glumească că el însuși este la cheremul capriciilor energetice ale planetei.

"Tocmai mă uit la acest videoclip și este atât de ciudat. Stau aici în întuneric, înconjurat de lumânări", a glumit el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră