Imaginile tragediei din Turcia: secunda în care se prăbușesc clădirile după al doilea cutremur de magnitudine 7,5 (Video)

07 Feb 2023
Imaginile tragediei din Turcia: secunda în care se prăbușesc clădirile după al doilea cutremur de magnitudine 7,5 (Video)

Două cutremure devastatoare au zguduit Turcia și Siria în prima parte a zilei de luni. Nici nu avuseseră suficient timp pentru a încerca o evaluare a dezastrului provocat de prima undă de șoc, când un al doilea cutremur cu o magnitudine extrem de mare a avut loc la doar 8 ore. Autoritățile l-au încadrat pe acesta ca fiind replica a celui din zorii zilei, dar există specialiști care nu sunt convinși de acest lucru ținând cont de magnitudinea mult prea mare. Camera de bord a unui șofer a surprins momnetul în care seismul a început și clădirile, deja șubrede, s-au prăbușit.

Imaginile au fost filmate în Kahramanmaraş, un oraș din sudul Turciei cu o populație de peste 300.000 de locuitori. După cutremurul devastator din timpul nopții, în Turcia au avut loc aproape 200 de replici. 

Cea mai mare și neașteptată ca intensitate a avut loc la ora prânzului, la mai puțin de 9 ore de marele seism. Magnitudinea a fost revizuită la 7,5.

Al doilea cutremur puternic a provocat și mai multe victime și pagube uriașe.

Peste 5000 de morţi au fost confirmaţi după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 7,8 a zguduit Turcia şi Siria luni dimineaţă, transmite CNN, care îl citează pe Yunus Sezer, şeful serviciilor pentru dezastre din Turcia. În total, au fost raportaţi peste 24.000 de răniţi, a declarat Sezer într-o conferinţă de presă la Ankara.

În Siria, în zona afectată de cutremur, peste 4 milioane de oameni se bazează pe asistența umanitară.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră