Imaginea speranței în Turcia: 16 nou-născuți au fost salvați din zona dezastrului și transportați cu avionul prezidențial al lui Erdogan

08 Feb 2023
Imaginea speranței în Turcia: 16 nou-născuți au fost salvați din zona dezastrului și transportați cu avionul prezidențial al lui Erdogan

Șaisprezece copii găsiți singuri în urma dezastrului au fost transportați în siguranță spre capitala Turciei, Ankara, la bordul avionului președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Bebelușii care au fost găsiți singuri în urma cutremurului care a ucis mii de oameni în Turcia și Siria au fost transportați cu avionul în capitala Turciei, Ankara. Imagini în mișcare postate pe conturile guvernamentale de Twitter i-au arătat pe cei 16 bebeluși în brațele salvatorilor strânși la bord la bordul avionului președintelui Recep Tayyip Erdogan, anunță Sky News.

Ministrul Familiei din Turcia, Derya Yanik, a declarat că copiii au fost transportați în siguranță din orașul Kahramanmara și se află într-o stare de sănătate „foarte bună”. Prima Doamnă Emine Erdogan a postat pe Twitter imagini cu bebelușii aflați la bordul avionului prezidențial.

Ea a scris că sunt „pe mâini sigure” și „ne-au reînnoit puțin speranțele”.

Ziarul turc Daily Sabah a raportat că bebelușii au fost duși la Spitalul Orășenesc Etlik pentru tratament. Echipe de salvare din întreaga lume au călătorit în ambele țări pentru a ajuta la căutarea supraviețuitorilor prinși sub dărâmături în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 de luni.

Serdar Ozsoy, fotoreporter, a declarat pentru Arab News: „Prima zi a fost critică pentru a găsi supraviețuitori sub clădirile prăbușite. Dar acum șansele de a salva oameni sunt în scădere, în afară de cazurile miracole”.

Președintele Erdogan a declarat că 13 milioane din cei 85 de milioane de oameni ai țării au fost afectați și a declarat stare de urgență în 10 provincii. Aproximativ 17.000 de oameni din Turcia și Siria au murit. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că decesele ar putea ajunge până la 20.000 în zilele următoare.

Președintele Turciei a recunoscut că au existat „deficiențe” în răspunsul țării sale la cutremur, dând vina pe condițiile de iarnă și daunele aduse aeroportului Hatay. El a răspuns, de asemenea, la critici, spunând că „oameni dezonorabili” răspândesc „minciuni și calomnii” la adresa guvernului.

„Nu este posibil să fii pregătit pentru un astfel de dezastru”, a spus Erdogan. „Nu vom lăsa pe niciunul dintre cetățenii noștri neîngrijiți”. Erdogan urmează să călătorească joi în provinciile afectate de cutremur Gaziantep, Osmaniye și Kilis.

Alte stiri din Externe

Ultima oră