"I'm back» : Donald Trump din nou pe Facebook și YouTube

18 Mar 2023
"I'm back» : Donald Trump din nou pe Facebook și YouTube

Fostul președinte al Statelor Unite a revenit pe Facebook și YouTube vineri, 17 martie 2023, după o absență de doi ani, scrie Le Figaro

"I'm back! [M-am întors!]” , a postat pe Facebook vineri, 17 martie 2023, seara, fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump . Un mesaj însoțit de un videoclip în favoarea campaniei sale prezidențiale din 2024.

Fostul președinte american a fost interzis de pe rețeaua de socializare în ianuarie 2021 pentru că și-a încurajat susținătorii în timpul atacului asupra Congresului.

Donald Trump a postat vineri un videoclip pe Facebook și YouTube pentru prima dată de la suspendarea sa în 2021. Gigantul rețelelor sociale Meta a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că va reactiva conturile fostului președinte american de pe Facebook și Instagram, la doi ani după excluderea sa. "

M-AM ÎNTORS!" , a scris fostul președinte republican, care caută un al doilea mandat în 2024. Într-un videoclip scurt spune: „Îmi pare rău că v-am făcut să așteptați, a fost complicat”.

Republicanul fusese exclus din rețeaua de socializare în ianuarie 2021, când era încă la putere, pentru că și-a încurajat susținătorii în timpul atacului asupra Congresului de la Washington. Această decizie fără precedent a fost imitată la acea vreme de majoritatea rețelelor sociale principale, inclusiv Twitter, Facebook și Instagram.

El a însoțit aceste cuvinte cu un scurt videoclip, în care este flancat de vicepreședintele său Mike Pence și de fiul său Barron și care pare să dateze din noaptea alegerilor sale din 2016. „Îmi pare rău că v-am făcut să așteptați, a fost complicat”, a spus el. Postarea sa a fost primită cu mii de comentarii, inclusiv mai multe „Ma bucur să vă revăd” și „Ce ușurare să vă vedem înapoi, domnule președinte” .

Vineri mai devreme, platforma video online YouTube a anunțat că pune capăt suspendării. „De astăzi, canalul „ Donald J. Trump” nu mai este supus restricțiilor”, a declarat gigantul american pe Twitter. Pentru a-și justifica decizia, YouTube a declarat vineri că a evaluat „riscul de violență”, ținând cont în același timp de importanța, pentru alegători, de a asculta „în mod egal candidații majori naționali”

Donald Trump fusese deja readmis pe Twitter, Facebook și Instagram în ultimele luni. Până acum, a comunicat în principal prin intermediul propriei platforme, Truth Social.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile, care a intentat peste 400 de acțiuni în justiție împotriva lui Trump, a aplaudat decizia lui Meta, scrie Times of Israel

„Ne place sau nu, președintele Trump este una dintre figurile politice de top ale țării, iar publicul are un mare interes să-i asculte discursul”, a declarat directorul executiv Anthony Romero într-un comunicat. „Într-adevăr, unele dintre cele mai ofensatoare postări ale lui Trump pe rețelele sociale au ajuns să fie dovezi în procesele intentate împotriva lui și a administrației sale”.

Dar ONG-uri, cum ar fi Media Matters for America, se opun cu vehemență de a i se permite lui Trump să exploateze acoperirea rețelelor sociale a giganților Big Tech.

Media Matters l-a acuzat pe Meta că „i-a ignorat continuu „riscul pentru siguranța publică”, care este limita pe care compania l-a stabilit pentru întoarcerea sa”.

„Decizia Meta este undă verde pentru Trump de a promova conținut dăunător pe platformele sale și arată că compania încă acordă prioritate profitului – și liniștirii figurilor de dreapta – în detrimentul siguranței publice”, a adăugat acesta într-un comunicat.

Victoria șocantă a lui Trump din 2016 a fost atribuită parțial efectului său de pârghie a rețelelor sociale și a acoperirii sale digitale enorme.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră