Hillary Clinton cere mai multă cenzură pe rețelele de socializare : „Altffel pierdem controlul total”

06 Oct 2024
Hillary Clinton cere mai multă cenzură pe rețelele de socializare : „Altffel pierdem controlul total”

Hillary Clinton a cerut companiilor de rețele sociale să ia măsuri mai puternice în cenzura conținutului de pe platformele lor, avertizând că, fără moderare, „pierdem controlul total”, scrie The Hill

Hillary Clinton, fostul secretar de stat, i-a încurajat pe parlamentari să se concentreze asupra transformării internetului într-un loc mai sigur pentru utilizatori în timpul unei apariții de sâmbătă la CNN.

„Există oameni care susțin acest lucru, dar a fost un drum lung și dificil pentru a face ceva”, a spus Clinton, referindu-se la California și New York care au adoptat reglementările pentru social media, dar a subliniat necesitatea acțiunii la nivel național.

Clinton a susținut că reglementările privind siguranța rețelelor sociale ar trebui să fie „în fruntea” fiecărei agende legislative.

„Ar trebui să fie făcute multe lucruri. Din punctul meu de vedere, ar trebui să abrogăm secțiunea 230, care dădea imunitate platformelor pe internet, deoarece se credea că sunt doar transmisii, că nu ar trebui judecate pentru conținutul care este postat”, a susținut mai târziu Clinton. .

Toate comentariile ei au fost abordate în noua ei carte intitulată „Ceva pierdut și ceva câștigat”, care spune că conținutul rețelelor sociale crește prezența anxietății și depresiei la copii. 

„Fie că este Facebook sau Twitter sau X sau Instagram sau TikTok, oricare ar fi ele, dacă nu moderează și monitorizează conținutul, pierdem controlul total și nu este vorba doar despre efectele sociale și psihologice, este un rău real, este pornografia infantilă și amenințările cu violență, lucruri care sunt teribil de periculoase”, a explicat Clinton.

Ea a ajuns chiar până la a spune că telefoanele ar trebui interzise în școli.

Alte stiri din Externe

Ultima oră