Haos în centrul Londrei dupa ce mesajele de pe TikTok chemau tinerii sa jefuiască magazinele

10 Aug 2023
Haos în centrul Londrei dupa ce mesajele de pe TikTok chemau tinerii sa jefuiască magazinele

A fost haos pe Oxford Street pentru scurt timp miercuri după-amiază, când zeci de tineri au răspuns la un videoclip viral TikTok încurajând oamenii să „jefuiască magazinele" din inima celei mai aglomerate zone comerciale a orașului. Anticipând evenimentul, Poliția Metropolitană a ridicat nivelul de securitate în centrul Londrei, scrie DailyMail

Nouă persoane au fost arestate de Poliție sub suspiciunea de infracțiuni, inclusiv agresarea unui ofițer de poliție, echiparea pentru furt și încălcarea ordinului de dispersare.

Imaginile de la fața locului arată ofițeri urmărind tineri în afara magazinului Microsoft, pe cea mai aglomerată stradă comercială din Europa, cu bastoanele ridicate, unii fiind arestați de poliție .

Haosul de astăzi a fost declanșat în urma unei postări distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare în care îi chema tineri să „jefuiască” magazinele de sport JD și alte magazine în această după-amiază. Un afiș i-a îndemnat pe tineri să urmeze un „cod vestimentar” cu cagule și mănuși. „Nu veni dacă nu poți fugi”, se spunea înainte de a avertiza: „Nu aduceți nicio armă”.

„De la ora 20.15, ofițerii de poliție au emis ordine de dispersare pentru 34 de persoane și au făcut nouă arestări." a spus un comunicat al Poliției

Primarul Londrei, Sadiq Khan, le-a îndemnat pe cei care au văzut videoclipurile pe rețelele de socializare „să nu meargă pe Oxford Street”.

O persoană a fost arestată sub suspiciunea că a fost echipată pentru furt, una fiind suspectată că ar fi agresat un ofițer de poliție, una pentru infracțiune publică, alte patru suspectate că au încălcat ordinul de dispersare. Alți doi au fost arestați în Essex pentru conspirație pentru a comite tâlhărie în urma postărilor pe rețelele de socializare, a declarat Poliția Met.

Proprietarul unui magazin de proximitate din Soho s-a luptat cu aproximativ 12 persoane care i-au luat cu asalt magazinul încercând să fure.

Un MacDonald's și un magazin de cadouri au fost atacate pentru scurt timp, când au izbucnit mai multe lupte între oamenii din mulțime, scrie BBC

Alte stiri din Externe

Ultima oră