Hamas nu vrea să elibereze femeile ostatice „pentru ca ele să nu vorbească despre ceea ce li s-a întâmplat”

04 Dec 2023
Hamas nu vrea să elibereze femeile ostatice „pentru ca ele să nu vorbească despre ceea ce li s-a întâmplat”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american, Hamas nu dorește să elibereze femeile ostatice „pentru a nu putea să vorbească despre ceea ce li s-a întâmplat”, scrie Le Monde.

„Unul dintre motivele pentru care [Hamas] nu dorește să predea femeile pe care le ține ostatice – motivul pentru care această pauză a eșuat – este că nu vrea ca aceste femei să vorbească despre ceea ce li sa întâmplat” a spus Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentul de Stat al SUA, a declarat luni, referindu-se la violurile pe care le-ar fi putut suferi .

Mișcarea islamistă palestiniană și autoritățile israeliene s-au acuzat reciproc că nu au respectat acordul privind schimbul de prizonieri. În total, 110 ostatici, majoritatea femei și minori israelieni, au fost eliberați de la începutul conflictului, inclusiv 105 în timpul armistițiului, care s-a încheiat vineri dimineață. Potrivit autorităților israeliene, 137 de persoane rămân în mâinile Hamas și ale altor grupuri armate. În schimbul ostaticilor eliberați, 240 de prizonieri palestinieni au fost eliberați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră