Guvernul SUA a facut presiuni asupra Facebook și Twitter pentru a cenzura informațiile din online, spune un raport

03 Noi 2022
Guvernul SUA a facut presiuni asupra Facebook și Twitter pentru a cenzura informațiile din online, spune un raport

Generalul Eric Schmitt spune că procesul împotriva administratiei Biden a scos la iveală o vastă „întreprindere de cenzură”, scrie Fox News„În spatele ușilor închise și prin presiunea asupra platformelor private, guvernul SUA și-a folosit puterea pentru a încerca să modeleze discursul online”, a informat luni publicația de știri americană The Intercept.

Documentele recent publicate au detaliat modul în care Departamentul pentru Securitate Internă lucrează în continuare cu Big Tech pentru a combate dezinformarea pe rețelele sociale, în ciuda desființării controversatului "consiliu de guvernare" la începutul acestui an.

Documentele, raportate pentru prima dată luni de The Intercept au dezvăluit că, în timp ce  departamentul de securitate internă (DHS) și-a desființat „Consiliul de guvernare a dezinformarii” în mai, agenția încă lucrează pentru a combate dezinformarea pe o serie de subiecte, inclusiv COVID-19, vaccinuri, probleme rasiale, retragerea trupelor americane din Afganistan și ajutorul pentru Ucraina.

Potrivit unui proiect al evaluării sale Quadrennial Homeland Security, documentul strategic de bază al DHS, agenția intenționează să vizeze dezinformarea pe subiecte precum „originile pandemiei COVID-19 și eficacitatea vaccinurilor COVID-19, justiția rasială, Retragerea SUA din Afganistan și natura sprijinului SUA pentru Ucraina”,  a raportat The Intercept.

Documentul confirmă, de asemenea, că combaterea dezinformării răspândite online de „extremiștii violenți domestici” devine una dintre prioritățile principale ale DHS în spatele combaterii terorismului.

The Intercept a publicat, de asemenea, un document scurs care arată sistemul de raportare guvernamentală securizat al Facebook, care permite oficialilor guvernamentali să semnaleze direct conținutul de pe Facebook sau Instagram și să solicite eliminarea acestuia.

Reprimarea dezinformarii de către guvernul federal a început în 2018, după ce președintele de atunci, Donald Trump, a semnat Actul CISA (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency), care a creat o sub-agenție a DHS însărcinată cu consolidarea securității cibernetice din SUA.

Sub președintele Biden, CISA și-a extins eforturile de a aborda fake-news-urile prin crearea unei echipe de dezinformare (Misinformation, Disinformation and Malinformation MDM) pentru a combate răspândirea acesteia atât pe plan intern, cât și în străinătate.

În iunie, Comitetul consultativ CISA pentru securitate cibernetică, care o include acum pe fosta consilier juridic de la Twitter, Vijaya Gadde, a elaborat un raport, publicat de The Intercept, care a cerut CISA să monitorizeze îndeaproape „platformele de social media de toate dimensiunile, mass-media mainstream, știrile prin cablu, mass-media hiper-partizană, radio de discuții și alte resurse online” și contrainformații care subminează „instituțiile democratice cheie, cum ar fi instanțele, sau din alte sectoare precum sistemul financiar sau măsurile de sănătate publică”.

Vijaya Gadde a fost concediată saptamana trecuta de Twitter după achiziționarea companiei de către Elon Musk.

Un proces intentat în mai de către procurorul general din Missouri și candidatul republican la Senatul Eric Schmitt susține că guvernul federal „coalizează” cu Big Tech pentru a suprima libertatea de exprimare. Schmitt a anunțat pe 21 octombrie că judecătorul care prezida cazul a acordat permisiunea de a-l demite pe Dr. Anthony Fauci, fostul secretar de presă al Casei Albe Jen Psaki, directorul strategiei digitale a Casei Albe Rob Flaherty, chirurgul general Vivek Murthy, directorul CISA Jen Easterly și Agentul special de supraveghere FBI Elvis Chan.

Schmitt a declarat pentru Fox News Digital că biroul său intenționează să continue procesul, inclusiv destituirea oficialilor din cadrul guvernului federal.

„Procesul nostru de referință împotriva administrației Biden pentru că ar fi colaborat cu companiile de social media pentru a cenzura libertatea de exprimare a scos la iveală o vastă „întreprindere de cenzură”, a spus el. „Plănuim să destituim oficiali cheie ai administrației Biden și vom continua să lucrăm pentru a expune eforturile guvernului federal de a cenzura libertatea de exprimare”.

Reprezentantul John Katko, RN.Y., principalul deputat republican din Comitetul pentru Securitate Internă a Camerei , a acuzat marți DHS că se „politizează” în continuare în numele risipirii „dezinformației”.

„Rapoartele despre implicarea DHS în eforturile de a fi arbitrul adevărului pe teme ample sunt extrem de îngrijorătoare”, a spus Katko. „Acesta nu este rolul DHS, așa cum demonstrează reacția acerbă împotriva și desființarea finală a Consiliului de guvernare a dezinformarii de la începutul acestui an. Mai simplu spus: poporul american nu aprobă ca departamentul să se angajeze în eforturi neclare, lipsite de răspundere și opace conduse de Biden pentru schimbarea continuă a definiției „adevărului”.

„Este de neînțeles pentru mine cât de deplasate continuă să fie prioritățile Departamentului pentru Securitate Internă”, a continuat Katko. „Când criza la frontieră atinge zilnic niveluri record, atacurile cibernetice din partea adversarilor amenință să paralizeze infrastructura noastră critică, creșterea criminalității violente îi pune pe americani în pericol din întreaga țară, iar lanțurile de aprovizionare întrerupte au un impact devastator asupra americanilor. , DHS nu pare să renunțe la dorința de a reprima libertatea de exprimare a americanilor.”

Senatorul Josh Hawley a îndemnat și el la acțiune în urma raportului.

„Ceea ce este cu adevărat dezinformarea este că administrația Biden crede în democrație, pentru că iată ce cred ei – dacă vei face ceea ce îți spun ei să faci și crezi ceea ce îți spun ei să crezi și să votezi așa cum vor ei, atunci ei sunt pentru Dar dacă vrei să ai propriile tale idei sau să-ți spui părerea sau să te uiți la lucruri pentru tine, atunci ei te vor monitoriza, apoi te vor cenzura, apoi vor folosi guvernul împotriva ta”, a spus el la „Jesse Watters”. Prima data."

„Aceasta este o amenințare pentru democrația noastră și trebuie să facem ceva în privința asta”, a spus el.

Între timp, democrații Camerei fac eforturi pentru a crea un nou oficial înalt la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) care să monitorizeze și să răspundă „dezinformării” publice despre accesul la avort și alte servicii de sănătate reproductivă și sexuală.

Legislația deputatului democrat Nikema Williams ar stabili un nou oficial „sănătate reproductivă și sexuală” iar „dezinformarea” polițienească despre avort ar face parte din rolul lui.

Oficialul ar „colecta informații cu privire la și să abordeze informațiile greșite despre sănătatea reproductivă și sexuală care sunt diseminate publicului”, conform textului proiectului de lege. 

„Termenul „informare greșită privind sănătatea reproductivă și sexuală” include orice informații referitoare la sănătatea reproductivă și sexuală care nu se bazează pe dovezi sau nu sunt exacte din punct de vedere medical, inclusiv inexactitatea în furnizarea oricăror servicii conexe”, continuă limbajul.

Oficialul propus de HHS pentru sănătatea reproductivă și sexuală ar face mai mult decât să lupte cu „dezinformarea” despre avort și ar acționa, de asemenea, ca un avocat al accesului la avort dintr-o poziție de vârf în cadrul uneia dintre cele mai mari agenții ale guvernului federal.

Alte stiri din Externe

Ultima oră