Guvernul rus adaugă „propaganda LGBT” la lista de conținut care urmează să fie blocat online

28 Dec 2022
Guvernul rus adaugă „propaganda LGBT” la lista de conținut care urmează să fie blocat online

Un decret al guvernului rus, publicat luni, a adăugat la registrul de informații interzise pe internet în Rusia toate „informațiile care promovează relații sexuale netradiționale, pedofilie și schimbarea sexului”, relatează agenția de presă Interfax citata de Le Monde.

Acest decret urmează adoptării de către Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, Duma, în noiembrie anul trecut, a unei legi care extinde semnificativ domeniul de aplicare a unei legi care interzice „propaganda” LGBT+.

Subiectul nu este fără legătură cu războiul din Ucraina. Liderii politici s-au întrecut pentru a asocia cele doua subiecte în timpul trecerii sale în fața Dumei .

Un preot ortodox invitat la Camera Inferioară a comparat adoptarea legii cu „o victorie pe câmpul de luptă” , evocând o luptă împotriva „satanismului” occidental , expresie folosită și de Vladimir Putin. Mai mulți parlamentari au identificat homosexualitatea ca un instrument al „războiului hibrid” împotriva Rusiei.

„Un război spiritual, informațional, ideologic care se poartă împotriva noastră ”, a adăugat deputatul Serghei Mironov, referindu-se la „o luptă pentru viitorul țării noastre și al umanității”.

La televizor, gazda vedetă Vladimir Solovyov a explicat că invazia Ucrainei a fost un „contraatac” lansat ca răspuns la „genocidul celor care refuză valorile LGBT-nazi-transgender” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră