Gurul pandemiei, dr. Fauci, cere 100.000 euro pentru discursurile ”motivaționale” pe care le susține

07 Feb 2023
Gurul pandemiei, dr. Fauci, cere 100.000 euro pentru discursurile ”motivaționale” pe care le susține

Dr. Anthony Fauci a fost aspru criticat în online, după ce criticii au descoperit că directorul pensionar al NIAID, care a fost cândva cel mai bine plătit angajat guvernamental din SUA, iar acum percepe până la 100.000 USD pentru discursuri.

Directorul Guvernatorului Floridei Ron DeSantis, Christina Pushaw, a postat duminică pe Twitter o captură de ecran de pe site-ul web al Agenției Leading Motivational Speaker's, care îl listează pe Fauci drept vorbitor principal „motivațional” și „îngrijire a sănătății”, cu un preț care variază de la 50.000 USD la 100.000 USD.

Site-ul web îl descrie pe Fauci ca pe cineva „care are o carieră care confirmă capacitatea de execuție sub o presiune imensă care poate modifica cursul existenței umane. Munca lui în problemele de sănătate internă și globală a salvat milioane de vieți. Acest nivel înalt de cercetare, descoperire și execuție este uimitor. având în vedere provocările grave cu care se confruntă zilnic”, scrie agenția.

Criticii Fauci, indignați, s-au năpustit asupra fostului membru al grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, acuzându-l că își umfla stima de sine, subliniind în același timp rolul său de una dintre cele mai controversate figuri ale pandemiei.

 

 

Fauci este programat să țină discursul de începere a Școlii de Medicină Yale din 2023, în mai. Numai anul trecut, Fauci a susținut discursuri principale la ceremoniile de deschidere pentru Universitatea din Maryland, Universitatea Roger Williams din Rhode Island și Colegiul City din New York.

Consilierul medical șef al lui Biden a fost odată considerat cel mai bine plătit angajat al S.U.A. din cadrul guvernului – depășindu-l chiar și pe președinte, a dezvăluit o solicitare din Legea privind libertatea de informare. În 2019, Fauci a câștigat 417.608,00 dolari – cel mai mare venit al său vreodată – iar în ultimii doi ani a câștigat 384.625,00 dolari. Forbes a raportat că din 2010 până în 2019, Fauci, șeful Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, a câștigat 3,6 milioane de dolari.

Faucis și-a văzut averea netă crescând de la 7,5 milioane de dolari în 2019 la 12,6 milioane de dolari la sfârșitul anului 2021, a descoperit și împărtășit grupul de supraveghere OpenTheBooks Fox News Digital. Creșterea a venit din câștiguri de investiții, premii, compensații și redevențe.

Fauci a fost îmbrățișat de mulți din mass-media și de la Hollywood, care l-au portretizat ca pe o prezență liniștitoare în timpul unei administrații tumultoase a luiTrump. Dar are și partea lui de detractori care spun că nu a fost în concordanță cu mesajele sale la începutul pandemiei și îl văd ca pe un birocrat de carieră care se bucură de noul său vedet.

Alte stiri din Externe

Ultima oră