Germania introduce taxa de autostradă. De când intră în vigoare şi pe cine vizează

26 Ian 2017 | scris de Istvan Deak
Germania introduce taxa de autostradă. De când intră în vigoare şi pe cine vizează

Gata, până aici a fost cu boieria, căci şi Germania introduce taxa de autostradă, după ce a căzut la înţelegere cu Bruxelles-ul.

Cabinetul german a aprobat miercuri planurile referitoare la introducerea unei taxe pe autostrăzi pentru autoturisme, după ce a soluționat o dispută cu Comisia Europeană care s-a arătat îngrijorată că noua taxă este discriminatorie pentru șoferii străini.

Valoarea vignetei pentru vehiculele aflate în tanzit variază în funcţie de nivelul de poluare al maşinii şi de perioada pentru care e eliberată, astfel că autoturismele care poluează mai puțin vor plăti o taxă mai mică.

Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate va fi de 130 de euro pe an.

Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti și ele această taxă care va putea fi însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul, astfel că șoferii străini vor fi, efectiv, singurii care vor plăti noua taxă.

Noua taxă, care a fost solicitată de aliații conservatori din Bavaria ai cancelarului Angela Merkel, va intra în vigoare după alegerile parlamentare care vor avea loc în luna septembrie.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, spune că noua taxă va aduce 500 de milioane anual la buget, iar banii vor fi investiţi în infrastructură.

Alte stiri din Externe

Ultima oră