Germania cedează ideologiei trans: vrea să permită copiilor de 14 ani să-și schimbe sexul legal

08 Aug 2022
Germania cedează ideologiei trans: vrea să permită copiilor de 14 ani să-și schimbe sexul legal

Țara intenționează să permită identitatea de gen la 14 ani. Este important pentru Europa, deoarece există o încercare concertată continuă de a schimba societatea, și nu într-un mod bun, scrie UNherd.

Planurile Germaniei de a permite copiilor de 14 ani să-și schimbe sexul legal ar trebui să tragă semnale de alarmă în toată Europa. Reforma propusă de autoidentificare abandonează orice nevoie de dovezi sau evaluare medicală, în timp ce consimțământul părintesc a fost adăugat doar în timpul redactării proiectului de lege.

Dacă sexul biologic este o caracteristică importantă de înregistrat și protejat - și cred că este - atunci copiii vor fi vulnerabili. Cei care elaborează proiectul de lege s-ar fi putut convinge că demedicalizează procesul, dar în schimb înlocuiesc realitatea cu fantezia.

Chiar și limba este confuză - cu siguranță în traducere. Lisa Paus, ministrul german pentru afaceri de familie, a anunțat „un proces oficial simplu pentru toți cei al căror gen oficial înregistrat nu corespunde identității lor de gen”. Ce sa întâmplat cu cuvântul sex? Dacă nici măcar nu am nevoie de o identitate de gen pentru a-mi explica propriul transsexualism, de ce ar trebui să fie consacrat prin lege? Legislația ar putea crea ficțiuni juridice, dar gândirea magică nu poate înlocui niciodată realitatea.

Între timp, oricine încearcă să sublinieze adevăruri istorice se poate găsi de partea greșită a legii. Referirea la numele de naștere al unei persoane trans – „deadnaming” – va fi incriminată. Paus a vorbit despre viața într-o „societate liberală și diversă”, dar aceste planuri sună clar autoritare. 

Acest lucru contează pentru copii, deoarece în spatele strălucirilor și curcubeului, transsexualismul este un proces medical care implică medicamente puternice și operații care mutilează. Dar cu siguranță este mult mai greu pentru medici să nu facă rău și să trimită un copil pentru psihoterapie atunci când actele lor legale indică că sunt deja de sex opus. 

Chiar dacă copiii sunt convinși astăzi, mărturia sinceră a celor care vor sa revina la sexul lor biologic (de-tranziționează) sugerează că s-ar putea să nu simtă întotdeauna așa. Părerea mea este clară: copiilor nu trebuie să li se permită să ia decizii neinformate și potențial catastrofale înainte de a crește. Abia atunci pot înțelege ce înseamnă să fii adult.

Este important pentru Europa, deoarece există o încercare concertată continuă de a schimba societatea, și nu într-un mod bun. Raportul din noiembrie 2019, co-scris de firma de avocatură Dentons și Fundația Thomson Reuters, Doar adulți? Bune practici în recunoașterea legală a genului pentru tineri , au stabilit tacticile. Un accent cheie au fost copiii și slăbirea drepturilor părintești. În ceea ce privește extinderea recunoașterii genului la copii, autorii nu s-au ascuns: „Se recunoaște că cerința privind consimțământul părinților sau a unui tutore legal poate fi restrictivă și problematică pentru minori”.

Etichetând aceste metode „bună practică”, cei imprudenți pot fi păcăliți făcându-i să creadă că este un lucru bun să le spuneți copiilor că își pot schimba sexul legal. Și cu cât mai multe țări cedează, cu atât este mai greu pentru alții să reziste față de ceea ce devine așa-numita cea mai bună practică internațională. 

Dar, de dragul copiilor, nu trebuie să lăsăm asta să se întâmple. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră