Geologul membru al Academiei de Științe, DR. NACI GÖRÜR: ”Am anunțat că acest cutremur va veni. Replicile vor fi foarte mari. Părăsiți casele!”

06 Feb 2023
Geologul membru al Academiei de Științe, DR. NACI GÖRÜR: ”Am anunțat că acest cutremur va veni. Replicile vor fi foarte mari. Părăsiți casele!”

Geologul membru al Academiei de Științe, Prof. Dr. Naci Görür, referitor la cutremurul cu magnitudinea de 7,4 care a avut loc în Kahramanmaraş, a spus: „Prieteni, îmi pare foarte rău, dar a fost un cutremur cu magnitudinea 7,5 în regiunea Pazarcık din Maraş. Un cutremur foarte mare, sper că victimele noastre vor fi mai puține. Pe măsură ce oamenii de știință au spus în repetate rânduri că se apropie acest cutremur, am fost ignorați. Nimeni nici măcar nu a reacționat la ceea ce spuneam”, a spus el.

Prof. Dr. Naci Görür a afirmat că după cutremurul care a avut loc în Kahramanmaraş şi a fost resimţit în multe provincii din Regiunea Anatoliei de Est şi Sud-Est, geologii au spus în repetate rânduri că acest cutremur urmează. Sees a avertizat autoritățile să verifice barajele. Declarația făcută de Görür pe contul său de socializare este cutremurătoare în precizie, dar și asupra posibilităților din următoarele ore de după cutremur.

„Prieteni, îmi pare foarte rău, dar a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,5 în regiunea Pazarcık din Maraş. Un cutremur foarte mare, sper că victimele noastre vor fi mai puține. Pe măsură ce oamenii de știință spun că se apropie acest cutremur, nu ne-a băgat nimeni în seama. Nici măcar nimeni nu a reacționat la ceea ce spui. Prieteni, dacă sunteți în zona cutremurului, părăsiți casa. Replicile vor fi mari, casele tale deteriorate pot fi distruse. Fă-te bine cât mai curând. Doresc mila lui Dumnezeu pentru cei morți și vindecare pentru răniți.

Prieteni din zona cutremurului, nu vă folosiți mașinile ca să blocați traficul. Dacă ești sănătos, părăsește-ți casa și mergi în zonele de adunare, dacă există. Opriți curentul, gazul natural, apa înainte de a pleca de acasă. Nu vă agățați de apelurile telefonice, preferați internetul. Fac un apel către cei în cauză. Verificați barajele din zonă. După acest cutremur, trebuie acordată atenție Adana și Hatay. Autoritățile locale trebuie să fie vigilente. Fă-te bine cât mai curând. Doresc mila lui Dumnezeu pentru oamenii noștri morți și vindecare pentru răniți.”

Prof. Dr. Naci Görür a declarat că este îngrijorat de regiunea Maraş după cutremurul de 4,2 grade care a avut loc la Osmaniye pe 3 februarie. Görür a spus: „A fost un cutremur de 4,2 în Yarbaşı-Düzüçi/Osmaniye. Cutremurul a avut loc în zona faliei din Anatolia de Est. Suntem îngrijorați de secțiunea Çelikhan-Erkenek-Maraș din această zonă. Cutremurul Elazig din 2020 a încărcat această secțiune de la capătul NE. Acest cutremur a forțat-o și de la capătul SV, deși mic. Ultimul cutremur de la acest capăt a fost cutremurul din Adana din 1998”, a spus el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră