„Furtuna secolului”: de la Moscova la Kiev rafale violente de vânt și valuri gigantice

28 Noi 2023
„Furtuna secolului”: de la Moscova la Kiev rafale violente de vânt și valuri gigantice

De duminică, furtunile violente au lovit Rusia și Ucraina, lăsând mii de comunități fără electricitate, scrie Le Figaro

Rafale violente de vânt și valuri gigantice: vremea rea ​​descrisă drept „mega furtună” a provocat moartea a 10 persoane și rănirea a 23 de persoane în Ucraina , potrivit unui nou raport anunțat marți, 28 noiembrie, de ministrul de Interne.

„ În total, zece persoane au murit ” în regiunile Odesa și Mykolaiv (sud), cea Harkov (est) și în orașul Kiev (nord), a declarat ministrul Igor Klymenko pe Telegram. Raportul anterior de luni seara a raportat cinci morți în Ucraina și un total de opt decese în Rusia, Crimeea anexată, alte regiuni ocupate din Ucraina și Moldova.

Denumite „ furtuna secolului ” și „ mega furtună ” de presa rusă, aceste vreme rea, în curs de duminică, au afectat cel mai grav Crimeea, peninsula ucraineană anexată în 2014, sud-vestul Rusiei și regiunile parțial ocupate Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson în Ucraina, conform Ministerului Rus al Energiei.

„Dezastre meteo”

Cadavrul unui bărbat a fost găsit în Soci, o populară stațiune rusească de pe litoral, potrivit autorităților regionale, care au recomandat populației să nu se apropie de apă. În Crimeea, un alt bărbat care se dusese „să vadă valurile ” a murit, a declarat pentru televiziunea publică un consilier al guvernatorului Crimeei, Oleg Krioutchkov.

Cel puțin cinci morți în regiunea Odesa , anunță Volodymyr Zelensky

O persoană a fost ucisă la bordul unei ambarcațiuni în strâmtoarea Kerci, între Crimeea și Rusia, iar un cadavru a fost descoperit la Novorossiysk, în regiunea Krasnodar, potrivit agențiilor de presă ruse. Luni, la ora 7 dimineața, „aproximativ 1,9 milioane de oameni” erau fără electricitate în aceste regiuni „din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”, a declarat Ministerul Energiei rus.

Numai în Crimeea, această furtună a lăsat fără curent electric 400.000 de oameni, potrivit companiei energetice Krymenergo, citată de agențiile de presă ruse. Președintele rus Vladimir Putin a primit rapoarte despre aceste „dezastre meteorologice” și a ordonat guvernului său să ia măsuri pentru a ajuta teritoriile afectate, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În Ucraina vecină, o furtună de zăpadă a lăsat fără curent electric peste 2.000 de orașe și a blocat autostrăzi. Moartea a patru persoane a fost anunțată și de autoritățile citate de presa din Moldova.

Două persoane au fost găsite moarte în mașina lor sub zăpadă în apropierea orașului Coscalia (sud-est). Trupul fără viață al unui bărbat de 48 de ani a fost descoperit în satul Cruglic (est). Și cea a altuia din Grigoriopol, oraș din regiunea separatistă a Transnistriei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră