Franța: șoferii exasperați s-au bătut cu activiștii ecologiști care blocau autostrada

30 Oct 2022
Franța: șoferii exasperați s-au bătut cu activiștii ecologiști care blocau autostrada

Așezați pe șosea, cei zece activiști ai mișcării „Ultima Renovare” au fost mutați cu forța de șoferi înainte de sosirea poliției, scrie Le Figaro.

În timp ce blocau autostrada vineri, 28 octombrie, pentru a „forța guvernul să adopte un plan ambițios de renovare termică a clădirilor”, activiștii ecologiști au atras furia șoferilor forțați să se oprească. Îmbrăcați în veste portocalii, acești membri ai colectivului „Ultima renovare” au blocat traficul timp de aproape patruzeci de minute.

Pe videoclipurile postate pe rețelele de socializare, putem vedea șoferii, foarte supărați, trăgând activiștii în lateral pentru a deschide pasajul. Exasperați, unii au fost violenți și nu au ezitat să acționeze dur pentru a pune capăt blocajului care producea perturbari majore ale traficului.

Polițiștii au intervenit în jurul orei 19.00. 8 persoane au fost plasate în arest preventiv după ce au fost anterior îndepărtați cu forța de pe șosea de șoferii exasperați, după cum arată imaginile de pe rețelele de socializare.

Grupul de activiști, la rândul său, a indicat că „această operațiune marchează începutul celui de-al treilea val de tulburări [care] va dura cel puțin șase săptămâni” și face apel la donații pentru finanțarea acțiunilor sale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră