Franța nu este în război cu Rusia, reafirmă Parisul

26 Ian 2023
Franța nu este în război cu Rusia, reafirmă Parisul

Ministerul francez de Externe a reacționat la comentariile făcute de Moscova cu privire la decizia occidentală de a trimite tancuri grele la Kiev. Kremlinul a denunțat „implicarea directă” a occidentalilor în conflict prin livrarea anunțată de tancuri germane și americane, scrie Le Monde

„Răspundem foarte clar că nu suntem în război cu Rusia și niciunul dintre partenerii noștri nu este ”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Quai d'Orsay, Anne-Claire Legendre, în timpul unui briefing. „Livrarea de echipamente militare în cadrul exercitării [autoapărării [Ucrainei] (...) nu constituie cobeligeranță”, a precizat ea.

„Negăm aceste comentarii făcute de Kremlin. »

Mai multe cancelarii occidentale au insistat asupra caracterului defensiv al acestor tancuri, pentru a dezamorsa furia Moscovei. Annalena Baerbock, ministrul german de externe, a declarat:

„Luptăm într-un război împotriva Rusiei și nu între noi” .

Ieri, Joe Biden a spus că livrările și ajutorul militar fac parte din „angajamentul țărilor din întreaga lume, conduse de Statele Unite, de a ajuta Ucraina să-și apere suveranitatea și integritatea teritorială (...) . Nu este o amenințare ofensivă împotriva Rusiei” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră