FoxNews: Administrația Biden cere ca Amazon să cenzureze cărțile cu care nu sunt de acord

20 Oct 2022
FoxNews: Administrația Biden cere ca Amazon să cenzureze cărțile cu care nu sunt de acord

Editorialistul Fox news, Tucker Carlson, a criticat Amazon pentru interzicerea vânzării cărților filozofului rus Alexander Dughin și făcut o anchetă cu privire la rolul cheie al guvernului în această cenzură la emisiunea „Tucker Carlson Tonight”.

Așa că intri pe Amazon.com și îți amintești că asta a început ca o librărie și  este o librărie online. Este cea mai mare librărie din lume. Au de toate. Nu există nimic pe care să nu-l găsești un Amazon, inclusiv cărți vechi. Așa că, dacă ar fi să intri pe Amazon să citești cărți ale unui om care apare la știri și ale cărui idei au legătură directă cu evenimentele mondiale, cauți un tip pe nume Aleksandr Dughin.

Dughin este unul dintre cei mai faimoși autori și filosofi politici ai Rusiei. El nu lucrează pentru guvern; nu lucrează pentru Vladimir PutinEl este doar un filozof. Deci, dacă sunteți interesat de genul „La ce se gândesc ei acolo?”, veți căuta pagina autorului lui Dughin pe Amazon, dar nu veți găsi niciun rezultat. Serios? Un fel de mare autor care trebuie lăsat în afara Amazon.

Am contactat Amazon pentru a întreba: „De ce nu putem găsi cărți ale acestui tip?” 

Și apoi ne dăm seama pentru că a fost interzis de pe Amazon. 

Așa că am cerut Amazon o listă cu toate cărțile și autorii care au fost interziși de pe platforma lor și nu ne-au oferit-o. Așa că am cerut-o din nou si din nou. Și, în sfârșit, Amazon a oferit un răspuns de șase cuvinte și cităm: „Amazon respectă toate legile aplicabile”.

Legi aplicabile? Ei bine, în Statele Unite, nu există legi împotriva publicării cărților pentru că avem Primul Amendament. Guvernul nu poate, sub nicio formă, să cenzureze vreo carte. Punct. Sau orice ai de spus. Punct. Pentru că acesta este miezul Declarației noastre a drepturilor.

Se pare că Amazon și-a bazat decizia pe o desemnare a Departamentului de Trezorerie privind „dezinformarea”. Și această denumire se aplică nu numai lui Dughin, ci și familiei sale, deși nu și fiicei sale, care a fost ucisă recent de guvernul ucrainean. Dar nu avem voie să spunem asta. Ce a greșit ea? Ei bine, cred că a spus ceva greșit, dar asta e grozav pentru că luptăm pentru libertate.

Dar nu asta este ideea. Ideea este că în țara noastră, care este foarte diferită de Ucraina, avem voie să citim orice vrem. Dar acum nu putem, deoarece administrația Biden cere ca cel mai mare vânzător de cărți din lume să cenzureze cărțile cu care nu sunt de acord, iar Amazon se conformează fără să pună întrebări.Aceasta este o încălcare clară a Primului Amendament .

Așa că luăm legătura cu Departamentul de Trezorerie. Chiar s-a întâmplat asta? Da, a făcut-o. Ei au confirmat în esență acest lucru: „Nu comentăm posibile chestiuni de aplicare, dar Departamentul de Trezorerie continuă să aplice cu fermitate sancțiunile legate de Rusia”.

Oh, chiar aşa? Nu există nicio bază legală pentru a cenzura vreodată vreo carte dacă ești guvernul SUA. Asta nu este permis. Acesta este principalul lucru care nu este permis în această țară. Punct.

Nu ne interesează cine a scris cartea. Ai voie să o citești. Puteți citi orice carte doriți. Ești american. Și dacă încetezi să mai poți citi orice carte vrei, nu contează dacă ești american pentru că ești doar iobag. Ei bine, Amazon a refuzat să ne ofere o listă cu celelalte cărți pe care le interzic, dar în mod clar interzic o mulțime de cărți diferite. 

Și de ce nu putem ști care sunt acele cărți? Vom continua să analizăm acest lucru și dacă există provocări legale la interzicerea cărților, adică la un clic de la arderea cărții. Sperăm că există provocări legale. Vă vom anunța și despre acestea. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră