Fotografia dragostei fără margini: O fetiță și-a protejat fratele sub dărâmături timp de 17 ore

07 Feb 2023
Fotografia dragostei fără margini: O fetiță și-a protejat fratele sub dărâmături timp de 17 ore

O fotografie emoționantă a unei fetițe de șapte ani care apără capul fratelui ei mai mic în timp ce acesta rămânea blocat sub dărâmături după cutremurul din Turcia și Siria a topit inimile online. Reprezentantul ONU, Mohamad Safa, care a distribuit fotografia pe Twitter, a remarcat că cei doi au rămas sub dărâmături timp de 17 ore și au ieșit în siguranță, anunță indianexpress.com.

„Fetita de 7 ani care și-a ținut mâna pe capul fratelui ei pentru a-l proteja în timp ce au stat 17 ore sub dărâmături, a reușit în siguranță. Văd că nimeni nu împărtășește. Dacă ar fi moartă, toată lumea ar împărtăși! Împărtășește pozitivitate…” a citit tweetul său.

Fotografia i-a emoționat pe internauți și mulți au lăudat-o pe fată pentru gestul ei plin de compasiune în situația neplăcută. Un utilizator a comentat: „Se întâmplă minuni. Ce soră mare mare. Cu dragoste protector în astfel de circumstanțe stresante. Speranță pentru toți cei încă prinși. Respect pentru toți salvatorii care lucrează neobosit.” Un alt utilizator a scris: „O, binecuvântați-o – dragostea și rezistența copiilor mă fac să plâng.” Un al treilea utilizator a comentat: „OW! E un mic erou!”

 

Aproximativ 5.103 de persoane au fost raportate morți marți și alte mii au fost rănite în cutremurul de 7,8 care a făcut ravagii în Turcia și Siria. A fost urmat luni de alte două cutremure cu magnitudinea 7,6 și 6,0 în regiunile de sud ale Turciei, urmate de replici de 5,6 marți. În timp ce țările se întrec pentru a trimite material de ajutor și echipe de salvare, șapte zile de doliu național au fost declarate în Turcia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră