Un fost model din Brazilia a fost ucisă luptându-se cu rușii în Ucraina

07 Iul 2022
Un fost model din Brazilia a fost ucisă luptându-se cu rușii în Ucraina

Fostul model Thalita do Valle, în vârstă de 39 de ani, a fost ucisă într-o lansare de rachete rusești la Harkov, scrie LeMatin

Thalita do Valle sosise în Ucraina în urmă cu trei săptămâni pentru a lupta împotriva invaziei ruse. Brazilianul a fost un obișnuit al misiunilor umanitare, relatează CNN Brasil . Potrivit familiei sale, ea a participat deja la operațiunile din Sri Lanka și din Africa pentru a schimba situația femeilor. Activistă pentru drepturile animalelor, ea a călătorit și în Kurdistanul irakian pentru a avea grijă de animale și copii.

Thalita do Valle a fost întotdeauna curioasă în legătură cu armele de foc, inclusiv să se alăture unei școli de tir. Pe Tik Tok, s-a filmat cu diverse echipamente militare, descriindu-se ca o „războinică peshmerga”, numită după luptătorii kurzi.

Dar pe 1 iulie, brazilianca și-a pierdut viața la Harkov, în nord-estul Ucrainei.

Salvare

Potrivit portalului brazilian  Globo.com , Thalita a murit asfixiată în incendiul din buncărul ei în urma unei lovituri rusești. Douglas Burigo, un fost soldat din armata braziliană, a murit și el în timpul bombardamentului în timp ce încerca să o ajute. Avea 40 de ani.

Ministerul brazilian al Afacerilor Externe a confirmat cele două decese marțea trecută.

Actriță și model

Originară din municipiul Ribeirao Preto, Thalita do Valle lucrase anterior ca actriță și model. Ea a fost, de asemenea, implicată în operațiuni de salvare a animalelor alături de ONG-uri.

Aflata în Ucraina, ea a rămas în contact cu familia ei. „Thalita a fost întotdeauna implicată în misiuni umanitare cu legiunea străină a unei țări sau aici, în Brazilia”, a declarat fratele ei Theo Rodrigo Vieira pentru Globo.com . Ea a fost întotdeauna condusă de sentimentul de a salva animale și oameni.”

 „Sora mea a fost întotdeauna o pacifistă, un adevărat progresist. Armele fac parte dintr-un context, războiul, dar a salvat vieți, a salvat animale. Ea nu i-a încurajat niciodată pe tineri să înarmeze […] Era o profesionistă într-o misiune de pace.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră