Fost premier grec, ţinta unei scrisori-capcană

25 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Fost premier grec, ţinta unei scrisori-capcană

Fostul premier grec Lucas Papademos a fost grav rănit, joi, după ce un dispozitiv a explodat în timp se afla în centrul Atenei, în maşina sa, relatează agenţia oficială de ştiri, ANA, citată de dw.com. Nimeni nu a revendicat deocamdată atacul.

Televiziunea de stat ERT a relatat că şi şoferul lui Papademos a fost rănit grav în explozie, iar cei doi au fost duşi de urgenţă la un spital din apropiere. Se spune că Papademos a fost rănit de explozia unei scrisori-capcană, în timp ce îşi citea corespondenţa pe bancheta din spate a maşinii.

"Suntem şocaţi. Vreau să condamn acest act îngrozitor", a declarat ministrul pentru Media, Nikos Pappas . Agenţia de stat ANA a relatat că Papademos urmează să fie operat din cauza rănilor suferite la abdomen şi picioare. Autorităţile spun să însă că rănile nu-i pun viaţa în pericol. 

Purtătorul de cuvânt al guvernului grec a vorbit despre o explozie care l-a rănit pe fostul premier şi alte două persoane, conform AP. Dimitris Tzanakopoulos a spus că după atac a primit noi informaţii de la medici privind starea de sănătate a celor trei răniţi, toţi fiind în stare stabilă, conştienţi şi supuşi unor investigaţii medicale.

Papademos, 69 de ani, a fost premierul Greciei din noiembrie 2011 până în mai 2012, în plină criză a datoriilor. Anterior, el a fost guvernatorul băncii naţionale, Bank of Greece, iar ulterior vicepreşedinte al Băncii Bentrale Europene până în 2010.

În martie, secretarul FMI din Paris a fost rănit de o scrisoare capcană trimisă de grupul grec anarhist Conspiracy of Fire Nuclei. Grupul, considerat o organizaţie teroristă de SUA, a mai trimis scrisori capcană la ambasadele străine din Grecia şi unor lideri europeni, în 2010.

Alte stiri din Externe

Ultima oră