Fondatorul și starul Riverdance, Michael Flatley, spitalizat cu o formă extrem de agresivă de cancer

11 Ian 2023
Fondatorul și starul Riverdance, Michael Flatley, spitalizat cu o formă extrem de agresivă de cancer

Michael Flatley, cel mai cunoscut pentru spectacolul său Riverdance, a fost diagnosticat cu o formă „agresivă” de cancer. O postare pe contul de Instagram al dansatorului și regizorului irlandez spunea: „Michael Flatley a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer. A suferit o intervenție chirurgicală și este în grija unei echipe excelente de medici.”, conform The Guardian.

Prezentând o fotografie cu Flatley cu privirea spre mare, echipa sa a spus că nu va mai fi făcut niciun comentariu și a cerut oamenilor să ofere rugăciunile și urările lor de bine.

Flatley a devenit o figură proeminentă după o performanță de șapte minute în timpul Eurovision Song Contest în 1994. A continuat să se extindă prin spectacolul său de teatru, Riverdance, care combina muzica tradițională irlandeză și dansul. A avut premiera la Point Theatre, Dublin, în 1996. A creat spectacole de scenă, inclusiv Lord of the Dance, Feet of Flames și Celtic Tiger. Lord of the Dance a avut un record de 21 de spectacole consecutive la Wembley Arena. La acea vreme, la sfârșitul anilor 1990, picioarele lui Flatley erau asigurate pentru 25 de milioane de lire sterline.

Dansatorul s-a retras din cauza unei accidentări după un spectacol la Las Vegas de Ziua Sf. Patrick în martie 2017. Lord of the Dance a făcut un turneu aniversar de 25 de ani în 2022 pentru a strânge bani pentru efortul umanitar din Ucraina după invazia Rusiei. Flatley a avut anterior cancer de piele după ce a fost diagnosticat cu un melanom malign în 2003, după ce a fost văzut de un telespectator la MTV. Anterior, a strâns bani pentru organizații de caritate împotriva cancerului.

Vorbind despre tratamentul său pentru cancer, el a declarat pentru Irish Independent: „A fost doar întâmplător că a fost observat. Nici măcar nu observasem asta... poate fi un loc înspăimântător de a fi.” Bărbatul de 64 de ani s-a născut la Chicago din părinți irlandezi care au emigrat în SUA în 1947. A continuat să ia lecții de dans irlandez în oraș, iar mai târziu a făcut turnee cu grupul folk irlandez The Chieftains.

Flatley a strâns bani pentru cercetarea cancerului și are legături cu organizația de caritate împotriva cancerului Breakthrough, unde a fost ambasador pentru o inițiativă în 2021 care a creat al 33-lea „județ” irlandez virtual de 200.000 de oameni reprezentând supraviețuitorii cancerului în Irlanda.

De la pensionare, a continuat să scrie, să regizeze, să finanțeze și să joace într-un film de spionaj, Blackbird, în 2018, care a fost lansat în cinematografe anul trecut.

Alte stiri din Externe

Ultima oră