Finlanda Gate: „Mi-am luat prietenii în brațe și am băut alcool”: dezbateri cu privire la petrecerea premierului

19 Aug 2022
Finlanda Gate: „Mi-am luat prietenii în brațe și am băut alcool”: dezbateri cu privire la petrecerea premierului

În videoclipurile difuzate de un cotidian național, premierul Finlandei Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, își leagănă energic șoldurile în compania personalităților politice și a artiștilor, scrie Le Figaro.

Este „FinlandaGate” a verii. În videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare de miercuri, premierul finlandez Sanna Marin , în vârstă de 36 de ani, apare dezlănțuită în compania prietenilor ei. Secvențele, surprinse pe Instagram și difuzate de cotidianul național Iltalehti , o înfățișează pe membrul Partidului Social Democrat pe un ring de dans, cu blugi albi strâmți, legănându-se în fața camerei cu atâta energie încât utilizatorii de internet se întreabă: este prim-ministrul lor sub influența drogurilor?

Mai ales că, într-una dintre secvențe, mai mulți invitați, printre care politicieni, artiști și alții apropiați șefului guvernului, ar face aluzie la o „ bandă de făină ”, termen care desemnează de obicei cocaina printre dependenții de droguri.

Fără droguri, „doar alcool

Fără a fi destabilizată, premierul s-a apărat de critici. „ Acestea sunt videoclipuri private și nu sunt destinate publicului”, a replicat ea mai întâi pentru ziarul Iltalehti . Petrecerea, a explicat ea apoi presei finlandeze joi, ar fi avut loc acum câteva săptămâni. Seara ar fi început într-un apartament, apoi în altul, înainte de a trece la un „ după”  într-un bar, apoiun altul. „ Am dansat și cântat, mi-am îmbrățișat prietenii și am băut alcool ”, a mărturisit ea. „ Am o familie, un loc de muncă și uneori puțin timp în care profit de prietenii mei ”. Nimic anormal aici, spune Sanna Marin.

De asemenea, premierul neagă că a consumat vreun drog, nici ea, nici prietenii ei. „ Numai alcool”, spune ea. Ca dovadă a bunei credințe, ea a efectuat un test de detectare a drogurilor. Rezultatele sunt așteptate în termen de o săptămână și vor fi publicate, a adăugat ea. „ Nu am nimic de ascuns. Nu am consumat droguri și, prin urmare, nu am nicio problemă să mă testez”, a spus ea reporterilor. În plus, dacă „ s-a întâmplat ceva ilegal ” în acea seară, atunci ar fi mai mult o chestiune de poliție”, a spus ea.

„Voi continua să fiu la fel”

In fata controversei, utilizatorii de internet sunt dezbinați. Unii indică un comportament nedemn de un șef de guvern, în timp ce alții sunt încântați să vadă un ministru atât de tânăr și relaxat distrându-se puțin. La rândul său, prezentatorul TV Aleksi Valavuori a fost indignat pe Twitter. „ Unii spun că e cool... poate printre alți adolescenți. Dar un lider al unei țări în criză? “, a subliniat el. Și o invita pe prim-ministru să „ își ia geaca de piele” și să „demisioneze ”. Riikka Purra, liderul partidului de opoziție de extremă-dreapta, i-a cerut Sannei Marin să facă un test de droguri, ceea ce a făcut.

Tânăra ministru nu se află la primul său scandal de la sosirea în fruntea guvernului, în decembrie 2019. La sfârșitul anului 2021, a fost văzută într-un club de noapte când era caz contact de Covid-19. Pentru a-și cere scuze, ea a explicat că a ratat mesajul text prin care i-a cerut să se izoleze în timp ce aștepta un test negativ. În ultimele săptămâni, ea a participat la mai multe și concerte și festivaluri. La rândul ei, Sanna Marin nu intenționează să-și sacrifice tinerețea pe altarul politicii. 

Intenționez să rămân aceeași persoană care am fost întotdeauna și sper că oamenii vor fi de acord. Trăim într-o democrație și există alegeri pentru a soluționa acest tip de dezbatere .

Alte stiri din Externe

Ultima oră