Femeie descoperită respirând în interiorul unei case mortuare după ce fusese declarată decedată

08 Ian 2023
Femeie descoperită respirând în interiorul unei case mortuare după ce fusese declarată decedată

O femeie de 82 de ani a fost declarată moartă într-un azil de bătrâni din New York, dar a fost găsită respirând trei ore mai târziu la casa de pompe funebre unde fusese dusă, au declarat autoritățile. A fost pentru a doua oară în aproximativ o lună când s-a întâmplat un astfel de incident în SUA, potrivit oficialilor, preluat The Guardian.

Femeia din cazul cel mai recent se afla la Water's Edge Rehab and Nursing Center din Port Jefferson din Long Island, sâmbătă, la ora 11.15, când a fost declarată moartă, a declarat poliția locală a județului.

Femeia, al cărei nume nu a fost făcut public, ar fi fost dusă la OB Davis Funeral Homes din Miller Place, New York, la ora 13.30. Poliția a spus că a fost descoperită respirând la ora 14.09. Femeia a fost dusă la spital. Nicio actualizare despre starea ei nu a fost disponibil până în acest moment.

Declarația aparent prematură a morții a avut loc la câteva zile după ce o casă de îngrijire continuă din Iowa a fost amendată cu 10.000 de dolari (8.320 de lire sterline) pentru un caz similar.

Autoritățile din Iowa au declarat că o femeie în vârstă de 66 de ani a fost declarată moartă pe 3 ianuarie la Centrul de îngrijire specială Glen Oaks Alzheimer din Urbandale, Iowa, unde a primit îngrijiri în hospice.

Femeia a fost pusă într-un sac pentru cadavre și dusă la Casa Funerară și Crematorie Ankeny. Membrii personalului casei de pompe funebre au desfășurat apoi geanta pentru cadavre pentru a găsi femeia vie și bâfâind după aer, a raportat New York Times, atribuind informațiile unei citații din partea departamentului de inspecții și contestații din Iowa. Personalul unității a sunat la 911 și a fost returnată la un hospice, unde a murit pe 5 ianuarie, a declarat departamentul de inspecție și contestații din Iowa într-un raport.

Poliția a spus că cazul New York-ului a fost trimis la biroul procurorului general al statului pentru investigare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră