Explozie puternică în Turcia: Cel puțin 30 de persoane au fost rănite (VIDEO)

04 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Explozie puternică în Turcia: Cel puțin 30 de persoane au fost rănite (VIDEO)

UPDATE 8:55 - Cel puțin 30 de persoane au fost rănite în urma detonării unui vehicul-capcană, în această dimineață, în apropiere de sediul poliției din Diyarbakir, oraș cu populație majoritar kurdă în sud-estul Turciei, relatează  CNN Turk.

Anterior, responsabili din domeniul securității au declarat că aproximativ 20 de persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-o puternică explozie.

Numeroase ambulanțe au fost trimise la locul deflagrației, a cărei origine nu a fost stabilită pentru moment.

Un reporter AFP a relatat că, imediat după explozie, s-au auzit și focuri de armă.

_______________________

O explozie puternică s-a produs în ventrul orașului Diyarbakir, în sud-estul Turciei, în această dimineață, potrivit Euronews. Explozia a avut loc în apropierea Academiei de Poliție. Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului. Potrivit primelor informații, cel puțin 20 de persoane au fost rănite.

Deflagrația vine la scurt timp după ce autorităţile turce i-au reţinut pe cei doi copreşedinţi ai HDP, principalul partid prokurd din Turcia, în cadrul unei vaste operaţiuni "antiteroriste".

Cei doi co-lideri ai partidului pro-kurd au fost reținuți alături de cel puțin 9 membri ai Parlamentului turc.

Selahattin Demirtas și Figen Yuksekdag au fost arestați la propriile domicilii, parte a unei operațiuni antiteroriste de amploare, după cum informează agenția Anadolu.

Imediat după arestări, rețelele de socializare Twitter, Facebook, YouTube și Whatsapp au fost blocate de autorități și nu au putut fi accesate în interiorul Turciei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră