Terorismul a devenit a doua cea mai importantă preocupare pe plan european, 25% dintre europeni temându-se de atacuri teroriste pe continent.
Primele rezultate mai arată că percepția pozitivă asupra Uniunii (37%) a scăzut nesemnificativ față de cea neutră (38%), nivelul de încredere în Uniune a scăzut și el (32%), dar continuă să îl depășească pe cel în Parlamentele (28%) și Guvernele naționale (27%).
Aproximativ patru din zece europeni (39%) consideră că vocea lor contează în Europa, deși în majoritate absolută sentimentul este contrar (54% considerând că vocea lor nu contează). Două treimi dintre cetățeni se simt europeni, deși procentul e în ușoară scădere.
Majoritatea europenilor (55%) au o opinie pozitivă în ce privește mobilitatea intra-comunitară a cetățenilor din statele membre. Nu același lucru se întâmplă și în cazul migrației din afara Uniunii, șase din zece europeni având un sentiment negativ în acest sens.
NOUĂ DIN ZECE EUROPENI consideră că ar trebui luate măsuri suplimentare pentru a combate imigrația ilegală din afara Uniunii, iar două treimi apreciază că astfel de măsuri ar trebui luate la nivel european sau atât european, cât și național.
Aproximativ 70% dintre europeni sunt în favoarea unei politici comune în domeniul migrației, deși sprijinul în acest sens este în scădere.