Erdogan îi cere lui Putin să înceapă discuțiile de pace "cât mai curând posibil"

26 Mar 2023
Erdogan îi cere lui Putin să înceapă discuțiile de pace "cât mai curând posibil"

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a vorbit sâmbătă la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, scrie Le Monde.

„În timpul acestei conversații s-au discutat măsuri de îmbunătățire a relațiilor dintre Turcia și Rusia și evoluțiile privind războiul dintre Rusia și Ucraina”, declară președinția turcă pe contul său de Twitter .

„Președintele Erdogan i-a mulțumit președintelui Putin pentru poziția sa în favoarea reînnoirii Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră. Președintele Turciei și Organizația Națiunilor Unite (ONU) au anunțat, sâmbătă, 18 martie, prelungirea acordului internațional privind exportul de cereale ucrainene, încheiat în iulie 2022 pentru a tempera criza alimentară mondială născută din invazia Ucrainei de către Rusia.

Recep Tayyip Erdogan și-a exprimat, de asemenea, atașamentul față de importanța încheierii conflictului dintre Rusia și Ucraina „prin negocieri cât mai curând posibil” .

De la începutul războiului, Turcia a sperat să joace pe poziția sa diplomatică, pe care o consideră „echilibrată” între cele două părți – să sprijine Kievul fără a atrage mânia Moscovei – să aducă rușii și ucrainenii la masa negocierilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră