Erdogan: Guvernul Netanyahu pune în pericol întreaga regiune „pentru a-și prelungi viața politică”

05 Dec 2023
Erdogan: Guvernul Netanyahu pune în pericol întreaga regiune „pentru a-și prelungi viața politică”

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan spune că Israelului nu ar trebui să i se permită „să scape” cu presupusele crime comise în Gaza, scrie TimesOfIsrael

Într-o adresă de marți la un summit al Consiliului de Cooperare al Golfului de la Doha, Erdogan l-a acuzat pe premierul Benjamin Netanyahu, care are probleme cu justiția, că pune întreaga regiune în pericol pentru presupusa sa supraviețuire politică.

„Administrația Netanyahu pune în pericol securitatea și viitorul întregii noastre regiuni pentru a-și prelungi viața politică”, a spus Erdogan în comentarii televizate.

„Pierderea a 17.000 de vieți palestinieni, în mare parte copii și femei, este o crimă împotriva umanității și o crimă de război. Israelul nu ar trebui să scape cu aceste crime”, adaugă el, invocând un bilanț chiar mai mare decât pretenția Hamas de peste 15.800 de morți.

Hamas nu face diferența între decesele civililor și ale combatanților, dar spune că 70% dintre morți au fost femei și copii. Numărul său nu poate fi confirmat și include probabil cei uciși de rachetele rachete din interiorul Fâșiei.

Un critic vocal al acțiunilor Israelului în Gaza, Erdogan a cerut în mod repetat ca Netanyahu să fie judecat pentru presupuse crime de război.

Alte stiri din Externe

Ultima oră