Nestiinta unora s-a reflectat rapid si pe pietele financiare, unde lira s-a depreciat pana la cel mai mic nivel din ultimele trei decenii.
Guvernul scoţian vrea discuţii rapide cu UE
Guvernul scotian intentioneaza sa lanseze discutii imediat cu UE si va pregati legislatia in vederea organizarii unui nou referendum privind independenta de Londra, dupa ce majoritatea britanicilor au votat pentru iesirea Regatului Unit din blocul comunitar, a declarat premierul Nicola Sturgeon, citata de The Guardian. Autoritatile de la Edinburgh intentioneaza astfel „sa protejeze locul Scotiei in UE”. In acest sens, cabinetul scotian a decis infiintarea unei comisii de experti de pe tot teritoriul, care sa ofere consiliere intr-o serie de domenii –legal, economic si diplomatic.
Sturgeon si intreg Guvernul sau vor depune eforturi pentru a demonstra ca Scotia este in continuare un mediu atractiv pentru afaceri. De asemenea, premierul le-a dat asigurari cetatenilor UE care traiesc in Scotia ca drepturile lor vor fi garantate in continuare.
Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, potrivit rezultatelor finale, în urma unui referendum istoric care a făcut deja să se simtă primele sale efecte asupra pieţelor asiatice, potrivit AFP şi Reuters. Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană. Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului.
Citiți și:
BREXIT. Premierul britanic David Cameron şi-a anunţat demisia - LIVE VIDEO
BREXIT aduce probleme în fotbal. Ce se întâmplă cu jucătorii britanici din campionatele Europei
Politicienii români reacționează după BREXIT. Băsescu: Ce ai făcut, Cameron?
EFECTELE BREXIT. Companiile britanice înregistrează deja pierderi de 150 de miliarde de euro
Jurnalist din Marea Britanie, mesaj către români: Vă rog, salvați-i pe britanici!