Elon Musk susține că riscul asasinarii sale este „destul de semnificativ”

05 Dec 2022
Elon Musk susține că riscul asasinarii sale este „destul de semnificativ”

Elon Musk a susținut că riscul asasinarii sale este „destul de semnificativ”, scrie NewYorkPost.

Într-un chat audio amplu de două ore de întrebări și răspunsuri pe Twitter Spaces , CEO-ul platformei de socializare le-a spus ascultătorilor că „cu siguranță” nu va „face nicio demonstrație cu mașini în aer liber, permiteți-mi să spun așa”.

„Sincer, riscul ca ceva rău să mi se întâmple, sau chiar să fiu împușcat, este destul de semnificativ”, a spus el.

„Nu este atât de greu să ucizi pe cineva dacă vrei, așa că sper să nu o facă, sa fiu norocos și să nu se întâmple... Cu siguranță există un anumit risc acolo.”

CEO-ul Tesla și cel mai bogat om din lume – un autoproclamat „absolutist al libertății de exprimare” – a adăugat că „la urma urmei, vrem doar să avem un viitor în care să nu fim oprimați”.

„[Unde] discursul nostru nu este suprimat și putem spune ceea ce vrem să spunem fără teama de represalii”, a declarat el.

„Atâta timp cât nu faci rău altcuiva, atunci ar trebui să ai voie să spui ce vrei.”

Această atitudine a fost clară de la preluarea Twitter de către Musk luna trecută.

El a restabilit conturile suspendate anterior, inclusiv pe cel al fostului președinte Donald Trump, și a anunțat că va acorda o „amnistie generală” tuturor celor care au fost excluși care nu au încălcat legea sau nu s-au implicat în spam.

O mare parte din conversația lui Musk pe Twitter Spaces, care a avut loc sâmbătă seara, ora locală, a fost dedicată așa-numitelor „DosareTwitter”, o selecție de documente interne publicate vineri de jurnalistul Matt Taibbi.

Tweeturile lui Taibbi au inclus fișiere care au arătat că echipa lui Joe Biden le-a spus angajaților Twitter în octombrie 2020 să elimine conținutul politic specific cu doar câteva săptămâni înainte ca acesta să fie ales președinte al SUA.

Capturile de ecran ale e-mailurilor au dezvăluit că angajații Twitter au suspendat, interzis sau cenzurat în mod deliberat utilizatorii care au comentat controversele legate de conținutul laptopului Hunter, fiul lui Biden.

„Dacă Twitter cere închiderea vocilor divergente înaintea alegerilor, aceasta este definiția interferenței electorale”, a spus Musk, care a fost extrem de critic față de managementul anterior al platformei.

„Sincer, Twitter se comporta ca un braț al Comitetului Național Democrat, a fost absurd.”

Musk a spus că i-a oferit lui Taibbi, precum și jurnalistei Bari Weiss, „acces neîngrădit” la documentele interne vechi și că urmează Dosarele Twitter „episodul doi”.

„Nu controlez narațiunea. Este evident că a existat mult control asupra informațiilor, suprimarea informațiilor, inclusiv lucruri care au afectat alegerile și că toate trebuie să fie... vrem doar să aflăm cum au stat ucrurile acolo.”

Cu toate acestea, Musk a recunoscut în timpul chat-ului Twitter Spaces că lansarea "Twitter Files" a inclus niște pași greșiți, inclusiv „câteva cazuri în care cred că ar fi trebuit să excludem unele adrese de e-mail”.

„Publicarea numelor și identităților angajaților din prima linie implicați în moderarea conținutului îi pune în pericol și este un lucru fundamental inacceptabil de făcut”, a declarat Yoel Roth, fostul șef Twitter Trust and Safety, care s-a numărat printre angajații numiți în tweet-urile lui Taibbi.

„Ideea aici este să clarificăm tot ce s-a întâmplat în trecut pentru a construi încrederea publicului în viitor”, a spus Musk despre erori.

Alte stiri din Externe

Ultima oră