Elon Musk și nevoia de bani. Licitație la sediul Twitter: sigla vândută pentru 100.000 euro, un scaun folosit mai scump decât același model nou

19 Ian 2023
Elon Musk și nevoia de bani. Licitație la sediul Twitter: sigla vândută pentru 100.000 euro, un scaun folosit mai scump decât același model nou

O licitație pentru sute de articole la sediul Twitter din San Francisco tocmai s-a încheiat. O statuie cu faimosul logo al păsării  platformei Twitter a revendicat ca fiind cel mai scump articol vândut, cu 100.000 de dolari (81.000 de lire sterline), conform BBC.

Spectatorii online au remarcat că unele dintre articolele folosite nu erau o afacere, deoarece se vindeau mai mult decât același obiect nou. Vânzarea are loc în timp ce proprietarul Elon Musk reduce costurile la Twitter după achiziția companiei de 44 de miliarde de dolari anul trecut. De la preluarea la sfârșitul lunii octombrie, domnul Musk a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați ai companiei. De asemenea, a încheiat multe dintre avantajele Twitter, cum ar fi mesele gratuite oferite angajaților.

Heritage Global Partners, administratorul licitației, nu a publicat rezultatele finale ale licitației, dar BBC a adunat mai multe prețuri chiar înainte de închidere. Un jardinier de 190 cm (6 ft) în formă de simbol @ a fost terminat aproape de 15.000 USD (12.160 GBP).

A existat, de asemenea, o masă personalizată din lemn recuperat pentru sala de conferințe, care s-a închis aproape de 10.500 USD (8.510 GBP).

Dar unele articole păreau să se vândă cu mai mult decât valoarea lor stradală - un scaun Eames din placaj turnat de la designerul Herman Miller, care se vinde în mod normal cu 1195 USD, a costat cel puțin 1400 USD.

 

Musk a scris pe Twitter în noiembrie că întreaga compania a înregistrat o „scădere masivă a veniturilor” după plecarea mai multor agenți de publicitate. El a avertizat, de asemenea, că firma ar putea da faliment. Se presupune că Twitter nu a plătit chiria la birourile din întreaga lume, inclusiv la sediul din San Francisco, unde proprietarul dă în judecată pentru neplată.

Nick Dove, reprezentant al Heritage Global Partners, compania care administrează licitația, a declarat revistei Fortune că vânzarea nu are nimic de-a face cu recuperarea costurilor pentru achiziția de 44 de miliarde de dolari. „Dacă cineva crede cu adevărat că veniturile din vânzarea câtorva calculatoare și scaune vor plăti muntele de datorie de acolo, atunci este un prost”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră