Elon Musk: Oficialul UE este „epitoma răului banal, birocratic”

18 Oct 2024
Elon Musk: Oficialul UE este „epitoma răului banal, birocratic”

Vicepreședintaîn exercițiu al Comisiei Europene UE Věra Jourová a ajuns în vizorul lui Elon Musk după ce l-a criticat pentru că „ajută” activ răufăcătorii, scrie Politico

Elon Musk l-a criticat pe șeful statului de drept al UE pentru că ea îl descrie drept „promotorul răului”. 

Vicepreședintele în exercițiu al Comisiei Europene, Věra Jourová, a declarat într-un interviu acordat Politico la începutul acestei săptămâni că Musk, spre deosebire de alți șefi din domeniul tehnologiei, „nu este capabil să recunoască binele și răul”. 

Ea a adăugat că multimiliardarul magnat al tehnologiei și șeful X, Tesla și SpaceX amplifică ura. „Am început să relativizăm răul, iar el îl ajută în mod proactiv. El este promotorul răului”, a spus ea.

Musk, mereu dornic să raspunda la critici, nu s-a lasat asteptat

Jourová, de fapt, este „epitoma răului banal, birocratic”, a spus șeful tehnologiei în contul său X, joi seară.

Musk, care s-a ciocnit cu oficialii europeni, luptă împotriva autorităților de reglementare și a guvernelor pe mai multe fronturi. 

Musk a cumpărat Twitter în 2022 și l-a redenumit X. El a atras critici pentru gestionarea platformei, politicienii europeni și societatea civilă spunând că a permis discursul instigator la ură să se răspândească pe site.

Cea mai recentă evoluție din lupta sa continuă cu UE este o posibilă mișcare a Comisiei Europene de a lua în considerare celelalte companii ale sale, inclusiv SpaceX și Neuralink, atunci când calculează o potențială amendă împotriva lui X pentru încălcarea legii de moderare a conținutului a blocului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră