Elon Musk: ”Italia moare”. Avertismentul miliardarului cu privire la soarta omenirii

01 Feb 2023
Elon Musk: ”Italia moare”. Avertismentul miliardarului cu privire la soarta omenirii

Miliardarul sud-african Elon Musk a afirmat că Italia și „numeroase alte națiuni” mor, relateazăTheStreet. Elon Musk trage din nou un semnal de alarmă. Miliardarul și-a făcut un obicei acum: să alerteze lumea asupra problemelor urgente și alarmante, în speranța că va exista o conștientizare colectivă. Uneori, în fața tăcerii și a lipsei de reacție, Musk oferă el însuși soluții. Dar acestea nu sunt adesea bine primite. Așa a fost cazul planului său de pace de a pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina, care se desfășoară de aproape un an. Musk propusese un plan de pace controversat în octombrie anul trecut pentru a pune capăt acestui război. Conform termenilor, ucrainenii ar fi cedat Crimeea Rusiei. Crimeea a fost anexată de ruși în 2014. De asemenea, Ucraina ar fi trebuit să renunțe la a deveni membră a NATO și a Uniunii Europene, două organizații pe care președintele rus Vladimir Putin le consideră amenințări la adresa suveranității țării sale.

Planul a dat impresia că Musk este pro-rus, deoarece reflecta cererile Rusiei. Autoritățile ucrainene au respins vehement planul, adesea cu cuvinte puternice. Andrij Melnyk, ambasadorul Ucrainei în Germania, a spus chiar „F--- off” eforturilor diplomatice ale lui Musk. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a acuzat pe Musk că este pro-rus.

Dacă deseori pare stângaci și plătește pentru lipsa de experiență în treburile geopolitice, miliardarul nu renunță, însă, să continue să fie un alertator de conștiință. Tocmai a tras un semnal de alarmă despre Italia.

Mogulul tehnologiei avertizează că țara moare încet dacă nu se face nimic. Totul a început cu un thread pe Twitter în care cercetătoarea în securitate cibernetică Andrea Stroppa a tras concluzii îngrijorătoare din datele oficiale.

„Ministerul Sănătății din Italia estimează că 14,1 milioane din 58 de milioane de cetățeni sunt afectați de boli cronice”, a scris Stroppa în ianuarie. 27, cu o diagramă de tendință demografică care arată modul în care bolile cronice afectează diferitele grupe de vârstă ale populației italiene.

„Având una dintre cele mai bătrâne populații și una dintre cele mai scăzute rate de natalitate, Italia riscă colapsul sănătății publice și apoi dispariția”, a avertizat aceasta.

 

În luna mai a anului trecut el a comentat asupra situației la o altă postare făcută de Andrea Stroppa pe Twitter, italianul notând la momentul respectiv că, în pofida faptului că țara sa are un sistem de asistență socială bun, rata natalității continuă să scadă.

„Italia va rămâne fără oameni dacă aceste trenduri vor continua”, i-a răspuns atunci Musk la postarea care a inclus un grafic cu rata natalității din Italia între 1946 și 2019.

Supranumit de unii internauți „corespondentul lui Musk în Italia”, Andrea Stroppa este expertul în cibersecuritate la care Twitter a apelat pentru a combate postările cu conținut ce încalcă regulile platformei privind abuzurile sexuale asupra copiilor.

Tot în luna mai a anului trecut Elon Musk a provocat furie în Japonia după ce a spus că țara insulară „va înceta să mai existe” din cauza declinului demografic.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră