Elon Musk critică presa americană numind-o „Marionetă” pentru reacțiile identice la interviul lui Kamala la Fox News

17 Oct 2024
Elon Musk critică presa americană numind-o „Marionetă” pentru reacțiile identice la interviul lui Kamala la Fox News

"Cine trimite comenzile marionetelor media?" Elon Musk a comentat interviul vicepreședintelui Kamala Harris cu prezentatorul Fox News, Bret Baier: " scrie NewsX

Într-o atmosferă încărcată politic înaintea alegerilor, Elon Musk a comentat interviul vicepreședintelui Kamala Harris cu prezentatorul Fox News, Bret Baier.

Musk a postat pe Xo serie de comentarii critice care vizează ceea ce el percepe ca fiind narațiunile uniforme ale mass-mediei. El s-a referit la instituțiile media drept „marionete media”, întrebându-se cine orchestrează narațiunile.

„Cine trimite comenzile marionetelor media? Mi-ar plăcea să-i cunosc. Ar trebui să folosească un tezaur, astfel încât fiecare instituție de presă să nu folosească EXACT ACELEASI cuvinte de fiecare dată. Toate aceste ziare sunt controlate de aceiași oameni și au același scenariu”, a declarat Musk.

Remarcile sale au fost un raspuns la un tweet al lui Doge Designer, un jurnalist autoidentificat pe X, care a distribuit o captură de ecran a diferitelor articole de știri care discutau despre interviul lui Harris. Postarea lui Musk a devenit rapid virală, captând atenția unui public larg.

Natura controversată a interviului

Interviul în sine a fost marcat de schimburi intense, Harris apărând palmaresul administrației sale pe probleme critice precum imigrația și economia. Pe măsură ce alegerile se apropie, miza este mare, iar Baier nu a ezitat să o preseze pe Harris pe subiecte controversate.

Unul dintre punctele focale ale interviului a fost gestionarea de către administrație a crizei la frontieră în curs. Baier a întrebat-o direct pe Harris cu privire la numărul de imigranți fără acte care intră în Statele Unite sub administrația Biden-Harris. Când a fost întrebata câte persoane fără acte au trecut granița, Harris a încercat să schimbe conversația. „Bret, să trecem la subiect, bine? Ideea este că avem un sistem de imigrare stricat care trebuie reparat”, a răspuns ea.

Cu toate acestea, Baier a insistat amintindu-i de declarațiile făcute de secretarul pentru Securitate Internă, care a remarcat că 85% dintre arestari au fost legate de persoane care trec granița. În timp ce Harris încerca să-și continue explicația, Baier a intervenit, citând estimări că aproximativ 6 milioane de imigranți fără acte au fost primiți în țară. Acest schimb a escaladat în tensiune, caracterizat prin întreruperi frecvente și replici ascuțite din partea ambilor participanți.

Reacțiile presei la interviu

În urma interviului, instituțiile de presă au raportat rapid despre schimb, mulți descriindu-l ca fiind „testy” (tensionat). CNN a remarcat că „ Kamala se confruntă cu gazda Fox într-un interviu tensionat”, evidențiind tonul de confruntare. Titlul NPR spunea: „Interviul lui Harris la Fox devine tensionat, dar îi oferă și o schimbare”, sugerând o dinamică complexă în joc. The Guardian a intervenit, de asemenea, declarând: „Kamala Harris se angajează să rupă președinția lui Biden într-un interviu tensionat la Fox”.

Această uniformitate izbitoare în acoperirea mass-media a atras atenția lui Musk, care a acuzat publicațiile că repetă o narațiune scrisă, alimentând și mai mult conversația în curs despre părtinirea media.

Comentariu suplimentar de la Naomi Seibt

Comentariile lui Musk au fost reluate de Naomi Seibt, o figură controversată din Germania, care a comentat: „În Germania spunem „Zwei Dumme, ein Gedanke” („două minți stupide, acelasi gând”), dar în acest caz, aș specifica „zece minți stupide”. shills, one script.” 

Alte stiri din Externe

Ultima oră