Elon Musk ar putea deveni consilier politic dacă Trump câștigă alegerile, spune WSJ

30 Mai 2024
Elon Musk ar putea deveni consilier politic dacă Trump câștigă alegerile, spune WSJ

Donald Trump plănuiește să-l angajeze pe miliardarul Elon Musk ca consilier politic dacă candidatul republican la președinție câștigă din nou Casa Albă la alegerile din noiembrie, a informat miercuri Wall Street Journal.  Musk și Trump au avut o relație caldă și rece de-a lungul anilor. În martie, Musk a spus că SUA au nevoie de un „val roșu”, scrie Bloomberg 

Există șansele ca Elon Musk să petreacă mai mult timp la Casa Albă dacă fostul președinte Donald Trump ajunge din nou în funcție. Cei doi au discutat despre un rol consultativ pentru Musk dacă Trump câștigă alegerile din 2024, a informat The Wall Street Journal.

Deși titlul și detaliile rolului sunt neclare, oameni familiarizați cu subiectul au declarat pentru Jurnal că cei doi au discutat modalități de a-i oferi lui Musk aportul privind securitatea frontierei și politicile economice. Totuși, poziția nu a fost pe deplin discutată și s-ar putea să nu se întâmple, spun sursele.

În ciuda disputelor sale cu Trump din ultimii doi ani, Jurnalul a raportat că Musk face campanie pe lângă colegii săi bogați pentru a-și retrage sprijinul pentru Joe Biden. De asemenea, a mai spus că Musk lucrează cu investitorul miliardar Nelson Peltz la un plan de investiție într-un proiect despre care cei doi spun că ar putea preveni frauda folosind date pentru a se asigura că voturile sunt numărate corect.

Musk a fost deschis cu privire la opiniile sale despre administrația Biden în ultimele luni. În martie, CEO-ul Tesla a spus pe X că obișnuia să voteze „100% Democrat până acum câțiva ani”.

„Acum, cred că avem nevoie de un val roșu sau America este terminată”, a adăugat Musk în postare.

El a spus în aceeași lună că nu are de gând să doneze lui Trump sau Biden. . În schimb, el vrea să „își folosească influența... pentru a ajuta la înfrângerea lui Biden prin galvanizarea sprijinului aliaților influenți”, a spus WSJ.

Dar înainte de asta, biograful său Walter Isaacson a scris în cartea „Elon Musk” că miliardarul spusese: „Trump ar putea fi unul dintre cei mai buni proști din lume”.

Musk nu s-a angajat să-l susțină pe Trump, a spus Wall Street Journal.

Cu toate acestea, a spus presa, Musk și Trump au luat masa împreună și au discutat despre probleme precum imigrația, tehnologia și Forța Spațială a Statelor Unite.

„Președintele Trump va fi singura voce a rolului pe care îl joacă un individ în președinția sa”, a declarat Brian Hughes, purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, pentru Wall Street Journal.