Elon Musk angajează un "mic geniu" în vârsta de doar 14 ani pentru a lucra în echipa SpaceX

18 Iun 2023
Elon Musk angajează un "mic geniu" în vârsta de doar 14 ani pentru a lucra în echipa SpaceX

În vârstă de doar 14 ani, Kairan Quazi va deveni cel mai tânăr absolvent din istoria Universității Americane din Santa Clara (California), la sfârșitul lunii iunie 2023. Un mic geniu care și-a găsit deja primul loc de muncă: tocmai a fost angajat de SpaceX, compania unui alt miliardar talentat, Elon Musk, scrie Ouest France.

La doar 14 ani, Kairan Quazi este pe cale să-și înceapă viața profesională, când la aceeași vârstă alții sunt încă instalați confortabil în sala de clasă de la facultate. Acest tânăr american din Pleasanton, California, este cel mai recent angajat de la SpaceX”, compania spațială a miliardarului american Elon Musk.

Adolescentul, care urmează să-și obțină diploma de inginer de la Universitatea din California din Santa Clara în iunie 2023, trebuie apoi să lucreze ca „inginer de software la Starlink, producătorul de nave spațiale și comunicații prin satelit”, detaliază cotidianul californian The Los Angeles Times. . Adolescentul devine astfel cel mai tânăr student din istoria universității care a absolvit și cel mai tânăr angajat al SpaceX.  O veste (foarte) bună pe care Kairan a împărtășit-o pe rețelele sale de socializare.

„Mă voi alătura celei mai tari companii de pe planetă ca inginer software în echipa de ingineri Starlink. Una dintre puținele companii care nu a făcut din vârsta mea un criteriu arbitrar și depășit pentru a-mi evalua maturitatea și aptitudinile”, a scris el în special pe rețeaua de socializare profesională Linkedin. De asemenea, și-a postat e-mailul de acceptare la SpaceX pe Instagram.

Sfârșitul unei călătorii presărate cu capcane pentru acest tânăr care a aplicat pentru zeci de locuri de muncă de-a lungul anului și a suferit nu mai puțin de 95 de refuzuri, în ciuda unui CV mai mult decât excelent!

Înscris la facultate la vârsta de 9 ani

A spune că Kairan Quazi este precoce este o subestimare. La 2 ani, făcea deja „propoziții complete”, asigură Los Angeles Times. La grădiniță, talentatul le spunea profesorilor și colegilor săi despre știrile pe care le-a auzit la radio. Kairan are un coeficient de inteligență mai mare decât 99,9% din populație”, subliniază The Mercury NewsVăzând potențialul fiului lor, părinții săi iau o decizie importantă în ziua în care a $implinit 9 aniÎn acord cu medicul pediatru al copilului, Kairan Quazi este înscris, nu la facultate sau liceu, ci la universitatea publică, Las Positas College în Livermore, California!

O schimbare de nivel (de la clasa IVa la studii superioare) care merge mână în mână cu un volum de muncă mai mare... spre bucuria celui în cauză: „ Am avut impresia "că învăț la nivelul la care trebuia să învăț” a declarat Kairan presei americane. Acolo, a obținut o bursă pentru a urma cursuri de inteligență artificială. S-a transferat apoi la vârsta de 11 ani la Universitatea Santa Clara, unde s-a concentrat pe informatică și inginerie timp de trei ani.

Cu toate acestea, studiile nu sunt singura activitate a viitorului angajat al SpaceX. În timpul liber, lui Kairan îi place să joace jocuri video și să citească povestiri ale autorului de science fiction Philip K. Dick, precum și opera jurnalistului Michael Lewis, care a scris despre criza financiară din 2008 care a declanșat bula imobiliară”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Kairan Quazi (@thepythonkairan)

Alte stiri din Externe

Ultima oră