Elicopter de atac prăbușit în Rusia în fața a mii de spectatori (VIDEO)

02 Aug 2015
Elicopter de atac prăbușit în Rusia în fața a mii de spectatori (VIDEO)
Un elicopter de atac, care participa la o demonstraţie aeriană, s-a prăbuşit duminică în faţa mai multor mii de spectatori, unul dintre piloţii săi pierzându-şi viaţa, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP şi RIA Novosti.

Elicopterul de atac, de tip Mi-28N, participa la competiţia aeriană Aviadarts, organizată de armata rusă la Riazan, la circa 180 km sud-est de Moscova.

În urma accidentului, unul dintre piloţii aparatului a murit, iar celălalt se află într-o stare de sănătate satisfăcătoare, se arată într-un comunicat al ministerul rus al Apărării.

În comunicatul Ministerului rus al Apărării se precizează că primele informații arată că accidentul a fost produs de o deficiență a sistemului hidraulic, ce fusese descoperită de pilotul supraviețuitor, care a reușit să se catapulteze.

"Potrivit pilotului secund, catastrofa s-a produs din cauza unei defecţiuni a echipamentului. Am ordonat suspendarea tuturor zborurilor Mi-28", până la finalizarea anchetei", a declarat comandantul Forţelor aeriene ruse, Viktor Bondarev.

Aparatele Mi-28, utilizate de forţele aeriene ruse încă din 2000, sunt exportate de în mai multe ţări, între care şi Irak.





Alte stiri din Externe

Ultima oră