Efectul Snowden. Marea Britanie si-a retras spionii din mai multe tari

14 Iun 2015
Efectul Snowden. Marea Britanie si-a  retras spionii din mai multe tari
Presa de la Londra anunta ca Marea Britanie a fost nevoita, in ultimul an, sa-si retraga mai multi spioni dintr-o serie dec tari.Motivul acestei retrageri masive de “personal”, mai ales din tari ostile , il reprezinta faptul ca, atat Rusia cat si China,au reusit sa puna mana pe o serie de documente secrete sustrase de Edward Snowden.  

Astfel, Moscova a reusit sa decripteze peste 1 milion de dosare si sa aiba acces la modurile de operarare ale retelelor de spionaj britanice. De asemenea China a reusit, pe baza documentelor lui Snowden,sa identifice tehnicile de spionaj ale agentiilor din Marea Britanie si SUA.

Cazul Snowden reprezinta un mare esec al serviciilor secrete americane, fostul consultant al CIA si NSA reusind sa transmita presei o mare cantitate de documente secrete care , odata divulgate, au creat mari vulnerabilitati in sistemul de aparare american. Mai mult, Snowden se afla ,acum, in Rusia si evident ca documentele la care a avut acces le-a pus si la dispozitia serviciilor secretec ruse. Marea problema a americanilor  este aceea de a stabili cat si ce documente a reusit sa sustraga fostul lor angajat.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră